Közélet
Ruttner-Gyorgy-(960x640)(1).jpg (Ruttner györgy, sztárügyvéd)

Vita és üvöltözés Ruttner tárgyalásán

A sztárügyvéd hiába kérdezte higgadtan feljelentőjét, az néha magából kikelve ordibált, hogy hazudik.

“Nyelvtanilag megértettem a vádat, de szakmailag nem. Bár megvádoltak sikkasztással, az ügyvédi visszaélés vonatkozásában érthetetlen a vád. Nem követtem el bűncselekményt, szó sincs róla, hogy ezt elismerjem – mondta tárgyalásán a vádlottak padján ülő ismert jogász. Ruttner Györgyöt sikkasztással, ügyvédi visszaéléssel és a tanúk befolyásolásával vádolják.

“K. Jánost egy XVIII. kerületi rendőr megtámadása, lopás, közúti bűncselekmény és csalás miatt is védtem, így ismerkedtünk meg. K.-éknak van egy rokonuk, V. I., akit szintén korábban bűncselekmények, orgazdaság miatt képviseltem. Úgy állapodtunk meg, ha nem kerül börtönbe, akkor 5 millió forint sikerdíjat kapok, mégis szabadságvesztésre ítélték. Ám felajánlotta, hogy a letétbe tett 5 millió maradjon nálam, s arra adjak havi kamatot, amiből a felesége megél. Mivel a Ruttner-farmra felvett svájcifrank-hitelem miatt a banki törlesztőrészlet addigra már havi 2 és fél millió forint volt, s törlesztenem kellett, elfogadtam az ajánlatot. Egyszerű gazdasági kényszerdöntés volt, de vállaltam a 10 százalékos havi kamatot. V. I. Baracskán ült, de élettársa jött a pénzért. Majd hozott újabb 10 milliót, 10 százalékos kamatra, ezt is vállaltam. Amikor egykori ügyfelem kiszabadult, megtudtam, hogy sokaknak adott uzsorát, ebből élt” – magyarázta a Blikk szerint Ruttner, aki hozzátette: feljelentői, a K. testvérek V. I. révén mentek el az irodájába, hogy ők is adnának kölcsönt, ugyanazzal a konstrukcióval.

“Először nagylelkűnek akartak mutatkozni, mert február 5-én egyikük csak havi 8 százalékos kamattal adott kölcsön 10 millió forintot. Minden következő hónap 5-én kamatfizetéskor meg kellett semmisíteni az iratot, ebből is látszik, hogy nem lehetett ingatlanvásárlásról szóló ügyvédi letétről szó. 2012. év végén kamatokkal emelt papír szerint már 22 millió forinttal tartoztam. A 30 millió úgy keletkezett, hogy az előzőekhez újabb 5 millió 800 ezret hozott az irodába, s 600 ezret egy parkolóba, de 8 millióról kellett neki papírt írni. Végül V. I. 100 millió forintot keresett rajtam, a K. testvérek pedig az uzsorakamatok formájában, az általuk adott tőkét szintén visszakapták. Ekkor tettem feljelentést” – magyarázta.

A szünet után K. Lászlót szembesítették az ügyvéddel. Ekkor időnként hangos veszekedésbe torkollott a parttalan vita. Ruttner hiába kérdezte higgadtan feljelentőjét, az néha magából kikelve ordibált, hogy hazudik.

Ajánlott videó mutasd mind

Ha elkészül a koronavírus-vakcina, csak akkor jön majd a neheze

Néhány hónap múlva forgalomba kerülhetnek az első koronavírus-vakcinák, de azokat el is kell juttatni az emberekhez. A feladat összetett, és egyelőre az is kérdés, mennyit tudnak majd rövid idő alatt gyártani az oltóanyagból. Meg persze az is, hogy kinek jut belőle.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.