Közélet

Nyomkövetővel a lábán ment lopni a tolvaj Budán

jozef-rohac(960x640).jpg (bilincs, fogvatartott, börtön, jozef rohac, )
jozef-rohac(960x640).jpg (bilincs, fogvatartott, börtön, jozef rohac, )

"Csak annyit mondott, villamoson ül, nem hallja, mit mondok. Aztán már nem vette fel többet a készüléket" - a rendőrök kiszúrták, hogy valami nem stimmel, ő mégis "akciózott" tovább.

Nyomkövetővel a lábán kaptak rajta betörés közben egy férfit a fővárosban. Elfogását telefonon szervezte meg a rendőrség. A 46 éves méhteleki tolvaj ügyvédi konzultációra kapott engedélyt, amúgy házi őrizetben volt vagyon elleni bűncselekmény elkövetése miatt. Ekkor kapta az elektronikus nyomkövetőt – írja a Zsaru magazin.

“Február 3-án reggel vettem föl az ügyeletet, munkám része volt, hogy a bíróság engedélye alapján Szombathelyre utazó T. Ferenc útvonalát figyelemmel kísérjem az elektronikus nyomkövető rendszeren. A férfi mozgását 9 óra után néhány perccel ellenőriztem, ekkor a Budapest VI., Nyugati pályaudvaron volt. Felhívtam a mobiltelefonján, amelyet állítólag egy rokona vett fel, aki azt mondta, T. Ferenc otthon hagyta a készüléket – közölte  Hunyadi János főtörzsőrmester, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság tevékenységirányítási központjának ügyeletese. Hét perccel később a Budapest XII., Széll Kálmán téren látta a nyomkövető jelét, ezért újra telefonált, a hívást fogadó férfi ekkor már T. Ferencként jelentkezett be.

A történtek után nem találta hitelt érdemlőnek a férfi bejelentkezését, ezért közölte vele, hogy maradjon ott, ahol van, küld egy járőrt. A nyomkövető jele azonban tovább mozgott. Ekkor már – jelentve az ügyeletvezetőnek  – ötpercenként ellenőrizte a mozgását. Röviddel később a Budapest XII., Hűvösvölgyi útról jött a jel, ezért újra hívta a számát és figyelmeztette, hogy nem az utasításainak megfelelően jár el. “Csak annyit mondott, villamoson ül, nem hallja, mit mondok. Aztán már nem vette fel többet a készüléket” – mondta.

Szinte biztos volt benne, hogy a férfi rosszban sántikál, értesítette a területileg illetékes XII. Kerületi Rendőrkapitányságot, és elmondta, hogy az illető a jeladó szerint hosszabb ideje a Budapest XII., Diósárok utcában tartózkodik. A helyszínre érkező járőrök meg is pillantottak egy sötét ruhás férfit, aki épp egy házból lépett ki. Amikor megállásra szólították fel, futni kezdett. Utolérték, elfogták. A tolvaj azt állította, megijedt, ezért inalt el, időközben azonban bejelentés érkezett a kerületi kapitányságra, hogy az általa meglátogatott épületben betörés történt. A gyanú szerint az egyik lakásba az erkélyajtó betörésével jutott be, értékek után kutatott, de végül zsákmány nélkül futott el, amikor a rendőrök megzavarták.

A férfi őrizetbe került, és dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettének kísérletével gyanúsítják. Ezúttal azonban elrendelték előzetes letartóztatását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik