Közélet

Eltemették a halálra égett kisgyerekeket

A taktakenézi temetőben tegnap helyezték örök nyugalomra a hétfőn halálra égett ötéves Amandát és unokatestvérét, a négyéves Nikolászt.

Mint ahogyan korábban megírtuk, hétfő délután egy taktakenézi családi ház udvarán lévő gödörben tűz keletkezett, és meghalt egy hatéves kislány és egy négyéves kisfiú. A gyerekek nagyszüleik udvarán másztak a gödörbe, a közelben lévő száraz gallyakat és szemetet meggyújtották, ez vezetett a tragédiához.

Az ötéves Amanda édesapja, Dániel, a végzetes baleset után öngyilkos akart lenni. A férfi édesanyja a Borsnak elmondta: retteg, mi lesz gyászoló fiával. „Azóta is mindennap őrizzük őt, nehogy öngyilkos legyen” – mondta el Zsuzsa a lapnak hozzátéve: azzal sikerült meggyőznie fiát, hogy van még egy gyermeke, egy kisfiú, akiért érdemes élnie.

Bár Amanda édesapja nyitott koporsós temetést szeretett volna, családja lebeszélte erről. A kicsiket fehér koporsóban helyezték örök nyugalomra. „A fiam kérése volt, hogy egymástól távoli sírba temessük a gyerekeket. Még egy oldalban sem lehet a két sír. Még halálában is félti a lányát” – mondta el a gyászoló nagymama.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik