Közélet

Súlyos baleset, két halott Füzesabonynál

Kerékpárossal ütközött egy motoros Füzesabony közelében, mindkét ember a helyszínen meghalt.

A baleset Füzesabony és Mezőtárkány között, egy mellékúton történt – közölte a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság a honlapján.

Biztonságosan

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság épp a napokban hívta fel a figyelmet a motoros közlekedés veszélyeire a police.hu-n. Egyes közlekedési szituációkban – elsősorban lakott területen belül – motorral könnyebbnek, gyorsabbnak tűnik az utazás, de a jármű mozgékonyságából adódó helyzetek sokszor balesetveszélyt idézhetnek elő -írják.

A lakott területen kívül közlekedők figyelmét a magabiztos úttartás fontosságára hívják fel, számos – sokszor súlyos, halálos – motoros baleset okaként merült fel az útelhagyás. Egy kátyú, az úttestre került tárgy is elegendő ahhoz, hogy a rutintalan gépjárművezetőt megzavarja és letérjen az úttestről. A balesetek megelőzése érdekében ugyancsak fontos, hogy a járművet az út- és látási viszonyoknak megfelelően, a helyes sebesség megválasztása mellett vezessük.

Segítenek

Nem elegendő a vezetéstechnikai tudás, ha nincs meg megfelelő védőfelszerelés. Egy baleset során bekövetkező sérülés súlyosságát csökkentheti a jó minőségű bukósisak, protektoros kesztyű, gerinc-, könyök-, csípő- és térdvédő, a magas szárú csizma és a megfelelő teljes ruházat. Nem mindegy, hogy milyen anyagú a nadrág és a kabát amelyben motorozunk, hiszen egy aszfalton való csúszás hatására a farmer bele tud égni az ember bőrébe, egy vékony kabát pedig szintén növelheti egy súlyos sérülés bekövetkezésének kockázatát.

A megfelelő motorkezelési technikák elsajátítására a térítés ellenében igénybe vehető tanfolyamok mellett kiváló lehetőség a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága (PMBB) által minden évben több alkalommal meghirdetett Ingyenes Vezetői Tréning Motorosoknak (IVTM), melyet tapasztalt motoros járőrök tartanak az érdeklődőknek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik