Közélet

Ezerötszázszor kereste volt párját az őrjöngő zalai zaklató

Tárcsás telefon (telefon, tárcsás telefon, )
Tárcsás telefon (telefon, tárcsás telefon, )

A volt férj egyre durvább módszerekkel próbálta visszaszerezni egykori párját.

A pár házasságban élt, közös gyermekük is született, ám a kapcsolatuk megromlott, mert az asszony nehezen viselte férje kiszámíthatatlan, agresszív viselkedését. Végül úgy döntött, elköltözik, 2013 februárjában pedig el is váltak. A férfi ezt nem tudta elfogadni, vissza akarta szerezni volt feleségét és kérlelte, hogy menjen vissza hozzá – hiába.

Miután rájött, hogy az asszonyt nem kaphatja vissza, már csak az foglalkoztatta, hogy gyötörje őt. A tavalyi év áprilisától – két és fél hónapon keresztül – rendszeresen hívogatta, a késő esti órákban is. Összesen 1450 alkalommal próbálta felvenni vele a kapcsolatot, ebből 853 telefonhívás sikertelen volt, csak kétszer sikerült elérnie. Emellett 603 üzenetet küldött.

Amikor a zaklató exférj rájött, hogy volt párja megismerkedett valakivel, még agresszívabbá vált és azzal fenyegette gyermeke anyját, hogy megveri, kijelentette, hogy kezüket-lábukat eltöri, nyomorékká teszi őket, illetve, hogy “megdöglenek” mindketten. Tette mindezt üzenetben és a Facebookon keresztül.

2014 júniusában még ennél is tovább ment: a zalaegerszegi kórház bejáratánál rátámadt a nőre és barátjára, és megfenyegette őket. Egy rendőr és a kórház biztonsági szolgálata fékezte meg. A történtek ellenére aznap még egyszer beléjük kötött egy parkolóban. Ekkor már ott volt az asszony édesanyja és a hároméves gyermek is. Mindannyian a kocsiban ültek, az őrjöngő férfi pedig próbálta feltépni az ajtót közben azt ordította, hogy megöli őket. Egyenruhások vitték el a helyszínről.

A férfi ellen – egyebek mellett – zaklatás miatt emeltek vádat – közölte a Zala Megyei Főügyészség kedden.

 

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik