Közélet

Végignézték, hogy kis híján megölik a trafikost, de nem tettek semmit

trafikrablo(960x640).jpg (trafikrabló, vascső, )
trafikrablo(960x640).jpg (trafikrabló, vascső, )

Az eladó életveszélyes sérüléseket, így koponyatörést, koponyaüregen belüli vérzéseket, valamint agyzúzódást szenvedett.

Vádat emeltek a 35 éves trafikrabló ellen, aki 2013 őszén kirabolt egy trafikot Budapesten, és életveszélyesen bántalmazta a dohánybolt eladóját. Ám az ügy kapcsán nem csak őt vonták felelősségre.

A Fővárosi Főügyészség emlékeztetett: a támadó a hajnali órákban csapott le a XIX. kerületi Kossuth téren. Fején kapucnival, kezében egy száz centiméteres vascsővel lépett be a kiszemelt trafik ajtaján. Váltott pár szót az eladóval, majd amikor a férfi hátat fordított neki, két alkalommal lesújtott a fejére “fegyverével”, amitől a pult végén lévő székre rogyott. Még ekkor is megütötte a rúddal a fején, majd még kétszer a térdén. Ezután kinyitotta a kasszát és kivette a pénzt. Eközben az alkalmazott próbált feltápászkodni a székről, ám támadója ekkor ismét megütötte a vascsővel – ezúttal is a fejét célozta. A trafikos a raktárba menekült, a brutális rabló azonban oda is követte és tovább ütlegelte. Ekkor lépett be az ajtón két szemtanú, ám  – látva, hogy mi történik – sietősen távoztak.

A támadó ezután visszament a vásárlótérbe, összeszedett még pár dolgot és elmenekült. A csövet a közelben dobta el. A boltba fél óra múlva érkezett meg a következő vásárló, végül ő hívott segítséget. A trafikos életveszélyes állapotban került kórházba: koponyatörést, koponyaüregen belüli vérzéseket, valamint agyzúzódást szenvedett.

A támadót végül elkapták, még nyomravezetői díjat is kitűztek a “fejére”. Tettéért öttől tíz évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik. A két szemtanúra – akik semmilyen módon nem segítettek, még utólag sem értesítették a hatóságokat – segítségnyújtás elmúlasztása miatt pénzbüntetést szabtak ki.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik