Közélet

Zuglói robbanás – Illegálisan használt gázpalack okozta a detonációt

robbanás zuglóban (robbanás zuglóban)
robbanás zuglóban (robbanás zuglóban)

A kétéves kigyerek továbbra is életveszélyes állapotban van. Rajta kÍvül nyolcan kerültek kórházba.

Mivel a csütörtöki, Cserei utcai gázrobbanásban közvetlenül érintett lakók kórházban vannak, az elhelyezésükről később gondoskodnak – mondta Karácsony Gergely XIV. kerületi polgármester (PM) pénteken az MTI érdeklődésére. A polgármester elmondása szerint a Cserei utcai társasház – amelynek öt lakása lakhatatlanná vált az egyik földszinti lakásában csütörtökön történt gázrobbanás miatt – száz százalékban önkormányzati tulajdonban van. Az érintett lakások egy része – rossz állapota miatt – lakatlan volt, a többi lakó pedig jelenleg kórházban van, ettől függetlenül jogosultak új önkormányzati bérlakás igénylésére – közölte.

Karácsony Gergely hangsúlyozta, hogy a ház statikailag nem sérült, ahogy a gázvezeték sem. Nem is a gázvezeték, hanem egy illegálisan használt gázpalack robbant fel, miközben ki akarták cserélni – tette hozzá. Mint mondta, a lakók túlnyomó többsége – akiknek az otthona nem sérült meg a robbanásban – még csütörtökön visszatérhetett a lakásába, senkit sem kellett ideiglenesen elszállásolni.

Tóth Ferenc, a Péterfy Sándor Utcai Kórház Baleseti Központjának intézetvezető főorvosa szerint a robbanás helyszínéről hozzájuk bevitt hat sérültből – négy gyermek és két felnőtt – ötnek jó az állapota. A kétéves gyermek – akin a helyszínen életmentő beavatkozásokat kellett végezni – viszont továbbra is életveszélyes állapotban van.

Az Országos Mentőszolgálat korábbi közlése szerint kilencen sérültek meg a robbanásban, közöttük négy gyermek. Egy kétéves gyermeket életveszélyes állapotban, a többieket súlyos sérülésekkel, de stabil állapotban vitték kórházba.

A rendőrség közveszély okozása miatt indított eljárást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik