Közélet

Robbanás Zuglóban – rosszak az esélyei, de életben a kisgyerek

zuglói robbanás (robbanás, zugló)
zuglói robbanás (robbanás, zugló)

A kicsi már a helyszínen életmentő beavatkozásokon esett át.

Nem tudták megmenteni az életét annak a kisgyermeknek, aki életveszélyesen megsérült a csütörtöki, zuglói robbanásban – írta reggel a HavariaPress. Az origo.hu azonban elérte a Péterffy Sándor utcai kórház egyik főorvosát, aki ezzel szemben azt mondta, hogy a kisgyermek életben van, de nem jók az esélyei.

Ahogy arról beszámoltunk, a kétéves kisgyermeken életmentő beavatkozásokat kellett végezni, és életveszélyes állapotban, rohamkocsival vitték kórházba. A detonáció további nyolc embert sebesített meg, köztük három gyermeket. Az állapotuk súlyos.Végtagtörésekkel, égési sérülésekkel, légúti égéssel kerültek kórházba.

A helyszínen több mint harminc tűzoltó dolgozott. Öt lakás vált lakhatatlanná a régi, Cserei úti bérházban, falak, nyílászárók szakadtak ki. A robbanás után kisebb tűz ütött ki, ezt a katasztrófavédelem emberei már megfékezték. Keresőkutyát vittek a helyszínre, valamint statikus szakembereket is értesítettek. Az utómunkálatok közben a tűzoltók egy szétnyílt és egy ép gázpalackot is kihoztak az épületből. Hogy miért történt a robbanás, tűzvizsgálat állapitja majd meg.

A lakók még az este folyamán visszatérhettek, a statikus ugyanis azt állapította meg, hogy a ház szerkezeti elemei nem károsodtak. Az öt lakhatatlanná vált lakásból csak kettőben éltek, az érintettek a sérültek között vannak.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik