Közélet

Legalább harminc magyar lányt vitt külföldre a bűnbanda

miskolci-keritok(960x640).jpg (miskolci kerítők)
miskolci-keritok(960x640).jpg (miskolci kerítők)

Jellemzően szegény, rossz körülmények között élő fiatal nőket szerveztek be prostituáltnak. Gyakran verték is őket.

Újabb három tagját kapták el a rendőrök annak a bűnbandának, amelynek tagjai lányokat vittek külföldre, hogy prostituáltként dolgoztassák őket. Ezúttal három – 42, 37 és 55 éves – miskolci férfira került bilincs. Ők vették át a szervezet irányítását, miután társaik tavaly októberben rács mögé kerültek.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak több éven keresztül legalább 30 fiatal nőt vettek rá arra, hogy prostituáltként dolgozzanak nekik. A csoport vezetői kiterjedt nemzetközi kapcsolatokkal rendelkeztek, összehangoltan dolgoztak. A lányokat jellemzően Kelet-Magyarország szegények lakta településeiről választották ki és szervezték be, kihasználva rossz anyagi helyzetüket, kilátástalan körülményeiket. A kerítők a gyanú szerint gyakran erőszakosak voltak, verték őket.

A fiatalokat – Magyarországon kívül – Svájcba, Németországba, Belgiumba, Hollandiába, Spanyolországba és Dubaiba vitték, állandóan felügyelték őket és jövedelmük jelentős részét. Míg a lányok embertelen körülmények között éltek, addig a kerítők luxusban.

A három férfi ellen kerítés és kitartottság bűntette miatt indult nyomozás. Előzetes letartóztatásukról csütörtökön döntött a bíróság. Eddig tizenegyen kerültek rács mögé – tájékoztatott az Országos Rendőr-főkapitányság.

.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik