Közélet

Eladtak egy magyar fiatalt Hollandiában

család, erőszak, bántalmazás (család, erőszak, bántalmazás)
család, erőszak, bántalmazás (család, erőszak, bántalmazás)

Az akkor 24 éves lányért kétezer eurót kértek.

Egyebek mellett emberkereskedelem bűntette emelt vádat az ügyészség két férfival szemben, akik a vád szerint 2011 végén először Magyarországon, majd Németországban arra kényszerítettek egy lányt, hogy prostituáltként dolgozzon, majd eladták őt két másik férfinak. A legsúlyosabb vád ellenük az erőszakkal elkövetett kerítés, amelyért akár nyolc évet is kaphatnak.

Az akkor 24 éves fiatalt a vádirat szerint 2011 szeptemberében csalta fel az elsőrendű vádlott Budapestre. Egy XIV. kerületi lakásban szállásolta el, majd verni kezdte és arra kényszerítette, hogy esténként és éjszakánként árulja a testét. A bevétele körülbelül napi 40 ezer forint volt, de ezt a férfi az utolsó fillérig elvette tőle.

Már társával – egyik rokonával – kiegészülve a következő hónapban arra kényszerítették, hogy menjen velük Németországba és ott egy szórakozóhelyen dolgozzon tovább, persze továbbra is a felügyeletük mellett. Ezalatt mindketten rendszeresen verték őt, és egyszer – amiért ellenkezett – három napra bezárták egy szobába. A pénzt, amit kapott, ezúttal is zsebre vágták.

2011 novemberében Hollandiába vitték a fiatalt, hogy egy hágai étteremben dolgozzon prostituáltként. Végül ott, kétezer euróért eladták őt két másik férfinak – ismertette az ügy részleteit a Fővárosi Főügyészség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik