Közélet

Újabb vádemelés a Bazilikánál meztelenül garázdálkodó férfi ellen

pucer-orjongo(960x640).jpg (pucér őrjöngő)
pucer-orjongo(960x640).jpg (pucér őrjöngő)

A meztelen férfi üvegdarabbal vagdosta a testét Budapest belvárosában.

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt vádat emelt az ügyészség azzal a férfival szemben, aki tavaly áprilisban meztelenül őrjöngött Budapest belvárosában és erőszakosan viselkedett a rendőrökkel szemben is. A Fővárosi Főügyészség emlékezetett:  a dühöngő pucéran futkározott és ordibált, majd egy ottani kávézó teraszán összetört egy hamutálat, és annak egy darabjával vágásokat ejtett a saját testén.

A helyszínen megjelent két rendőr, akik felszólították, hogy hagyja abba, amit csinál. Mivel nem állt le, megbilincselték, de a férfi nem hagyta magát. “A rendőrökkel szemben tanúsított, fentiek szerinti erőszakos magatartása miatt a férfival szemben a nyomozó ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat, amely bűncselekmény törvény szerinti büntetési tétele egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés” – írja a főügyészség.

A fenti garázda magatartása miatt az illetékes kerületi ügyészség az őrjöngőt  – a történtek után pár héttel – gyorsított eljárásban bíróság elé állította, akkor felfüggesztett börtönt kapott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik