Közélet

Nokiás doboz: egy legenda véget ért

nokiás doboz (nokia)
nokiás doboz (nokia)

Balogh Zsolt visszavonta öt évvel ezelőtti nokiás dobozos vallomását, amit a Hagyó-perben tett. Most azt állítja: azért vallott a szocialista főpolgármester-helyettesre, hogy ne tartóztassák le.

Öt év után visszavonta legendás nokiás dobozos vallomását Balogh Zsolt, aki negyedrendű vádlott a Hagyó Miklós egykori szocialista főpolgármester-helyettes ellen folyó perben. A nokiás doboz 2010-ben a korrupció szimbólumává vált.

A BKV egykori megbízott vezérigazgatója 2010 őszén, a Hagyó Miklóssal való szembesítésén is arról beszélt, hogy a főpolgármester-helyettes arra utasította, adjon át neki évente 15 millió forintot. Egyik alkalommal az összeget egy nokiás dobozban adta át – vallotta. Hagyó az állításokat tagadta.

Csütörtökön a Kecskeméti Törvényszéken folytatódott a per, ahol levetítették az öt évvel ezelőtti szembesítés felvételét. Ezután Balogh visszavonta akkor tett vallomását, amit azzal indokolt, hogy azért tett súlyosan terhelő vallomást Hagyóra, hogy ne tartóztassák le őt is, mint a többieket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik