Közélet

Halálra éheztetett agárdi kisfiú – az apa teljesen kifordult magából

agardi-anya(960x640).jpg (agárdi anya)
agardi-anya(960x640).jpg (agárdi anya)

A férfi szerelmes lett, megházasodott, felmondott, eladta mindenét, és odaköltözött a nőhöz- és annak szüleihez" agárdi "erődítményükbe".

Felszámolta korábbi életét az a férfi, akinek másfél éves gyermeke 2013 augusztusában kórházi kezelés hiányában gyakorlatilag éhen halt, és akiről az apai nagyszülők nem is tudtak a haláláig – tudta meg a Velvet. A lap szerint a most már munkanélküliként feleségével és felesége családjával élő apának korábban jól fizető állása és milliókat érő lakása volt a Rózsadombon, ráadásul élénk társasági életét élt. Azután változott meg minden, hogy az interneten megismerkedett párjával – szerelmes lett, elvette, felmondott, eladta mindenét, és odaköltözött hozzá – és a nő szüleihez agárdi “erődítményükbe”.

Korábban a férfi egy tárgyaláson azt nyilatkozta, hogy nem tartja a kapcsolatot a szüleivel, a harmad- és negyedrendű vádlott nagyszülők pedig korábbi, rendőrségen tett vallomásuk szerint a gyermek haláláig soha nem találkoztak velük. Úgy tudják, hogy az apa nemcsak nem beszélt a családjával, barátaival, de még arról sem számolt be, hogy kisfia megszületett. Az eltávolodásukat az is mutatja, hogy a kisgyermek sem az apja nevét, hanem édesanyja vezetéknevét kapta.

Ahogy arról beszámoltunk, a másfél éves kisfiú 2013 áprilisában halt meg, életéért hosszasan küzdöttek a mentők egy agárdi családi házban. A szülők vállalkozóként dolgoztak, jó anyagi körülmények között éltek, a gyermek félévesen mégis csak hat kilogramm volt, halálakor pedig mindössze négy és fél. A kicsi az utolsó hónapjaiban alig kapott enni és inni, krónikus alultápláltságba halt bele. Védőnőt nem engedtek be a házba, a szociális ellátást pedig visszautasították. Különböző történetek láttak napvilágot, például, hogy a szülők úgy vélték, elegendő, ha gyermekük fénnyel táplálkozik, majd szó esett arról a bizonyos gyógyítóról is, aki kézrátétellel és különféle csodacseppekkel kezelte a csontsovány kisfiút. A szülők hónapokig rács mögött voltak, majd a bíróság úgy döntött, elegendő, ha házi őrizetbe kerülnek. A történtek után a megyei tiszti főorvos is vizsgálatot indított. Tavaly augusztusban Szabó Máté ombudsman közleményben foglalt állást. Azt mondta akkor, hogy szerinte a gyermekorvos nem tett eleget kötelezettségeinek.

Az ügyészség tavaly decemberben emelt vádat hat ember – a gyermek szülei, a velük élő nagyszülők, a kisfiút kezelő természetgyógyász, a gyermekorvos – ellen a bizonyítékok alapján. Utóbbival szemben felfüggesztett börtönbüntetést és foglalkozástól eltiltást javasoltak foglalkozás körében elkövetett szándékos veszélyeztetés miatt. A többieknek különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés miatt kell felelniük. Ők fegyházba kerülhetnek.

A per február végén kezdőtött meg a Székesfehérvári Törvényszéken.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik