gyilkosság szentgálon (gyilkosság szentgálon)
Közélet

Hidegvérrel öltek a szentgáli gyilkosok

Az egyik férfi nem először gyilkolt.

Vérfagyasztó részletekre derült fény a február végi, szentgáli gyilkosságról. A Zsaru magazin azt írja, egy kocsmabarátság végződött halállal. Egy helybéli férfi személyesen jelentette a körzeti megbízottnak, hogy megöltek egy férfit a falu egyik házánál. A pihenőidejét töltő egyenruhás azonnal szolgálatba helyezte magát és értesítette kollégáit.

“A ház udvarán mindenfelé vérfoltok voltak. Az áldozat, egy 36 éves férfi a melléképület falánál feküdt mozdulatlanul, nem mutatott életjelet. Sérülései és a nyomok arra utaltak, emberölés történt. A rendőrök a házban találták a lakóját, L. Csabát (51), valamint barátját, N. Jánost, aki az egyik szobában aludt. A helyszíni szemle során kollégáim lefoglalták mint gyilkos eszközt N. János túlélőkését, továbbá a férfi több véres ruhaneműjét – ismerteti Baráth Attila őrnagy, a főkapitányság bűnügyi osztályának vezetője.

Az egyenruhások mindkettejüket előállították. Első kihallgatásukon mindketten tagadták a bűncselekmény elkövetését, másnap utóbbi férfi beismerő vallomást tett. Kiderült, nem először keveredett gyilkossági ügybe: 1995. november 15-én egy ajkai munkásszállón veszekedés, majd dulakodás után késsel nyakon szúrt egy 30 éves férfit, aki belehalt sérülésébe. Akkor 12 évet kapott. Miután letöltötte büntetését, újabb bűncselekményeket követett el, így ismét rács mögé került. Legutóbb tavaly tavasszal szabadult. 

“N. János vallomásában elmondta, a gyilkosság napján jelentős mennyiségű alkoholt fogyasztott az egyik szentgáli italboltban. Kora este ott ismerkedett meg a 36 éves herendi férfival, a későbbi áldozattal. Elvitte ismerőséhez, L. Csabához, aki azonban nem fogadta szívesen a hívatlan vendéget. A gyanúsított szerint az udvaron veszekedés, dulakodás alakult ki a házigazda és a herendi férfi között. Utóbbit a veszekedés közben késsel hasba szúrták, miután a földre esett, N. János túlélőkésével elvágták a torkát. N. János csak a torokvágást ismerte be” – mondta az őrnagy.

“A gyanúsítottak az áldozat holttestét a ház mögé húzták. N. János ezután átöltözött, és a közeli sörözőben ivott még kicsit. Távolléte alatt az ő nővérét hívta L. Csaba azzal: Nagy baj történt. Amikor N. János visszatért, kitalálták, elkérik a nő gépkocsiját, hogy azzal elszállítsák valahova a holttestet. A rokon ebben nem volt partner. Nem sokkal később megérkeztek a rendőrök. Ők ébresztették az egyik szobában N. Jánost, aki addigra borgőzös álomba merült” – fűzte hozzá. A Blikk korábban ezzel szemben azt írta, a két férfi éppen darabolta a holttestet, amikor megérkeztek a rendőrök.

A két férfi jelenleg előzetes letartóztatásban van.

Ajánlott videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.