Közélet

Most épp a kártyát nyeli el az automata

Alig pár napja közöltünk egy panaszt arról, hogy a BKK automatája bár levonta a pénzt a bankkártyáról, de bérletet nem adott. Az az eset szerencsésen megoldódott, a BKK visszautalta olvasónknak a levont pénzt. Egy másik olvasónk, Viktória annyival jobban járt, hogy bár jegyet nem kapott, a gép a pénzt sem vonta le. A BKK azt ígérte, kivizsgálják a történteket. 

Leírnám mi történt ma velem és egyben óvatosságra is intek mindenkit. Ma (március 5.) kora este az Árpád hídnál épp az egyik aluljáró lépcsője mellett, az utcaszinten elhelyezett automatából szerettem volna jegyet vásárolni. Mivel már korábban olvastam több helyen, hogy a papírpénzes részeket eltömítik, így általában csak akkor veszek jegyet készpénzzel, ha pontos összeget tudok bedobni.

Fotó: MTI
Fotó: MTI

Most viszont bankkártyával akartam volna fizetni. Kiválasztottam, hogy mit szeretnék, az automata kérte a kártyámat. Betettem a megfelelő helyre. Beírtam a PIN-kódomat… aztán semmi. Nem adott ki jegyet. A kártyámat hiába próbáltam visszakérni, nem adta vissza. Már ott tartottam, hogy hívom azt a telefonszámot, amit az automatán láttam, de szerencsére az unokaöcsém kicsi keze befért a lyukba és ki tudta nekem szabadítani a bankkártyámat.

Jegyet azonban nem adott ki a gép. Ami még furcsa volt, hogy nem is vont le pénzt a kártyámról. Először azt feltételeztem, hogy hibás az automata, aztán utánaolvastam más fórumokon, ahol azt írták, hogy ez egy újabb trükk, ezúttal a bankkártyákat akarják megszerezni. A PIN-kód már ugye be van gépelve, ha ezek után valaki odalép utánam, azt vásárol még az én kontómra, amit csak akar. A BKK-nak szóltam ez ügyben, azt ígérték, hogy kivizsgálják az ügyet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik