Közélet

Három életfogytiglant kapott a csecsemőerőszakoló

Még a sokat látott nyomozókat is sokkolta az a felvétel, amit a vádlottak készítettek az erőszakról.

Az amerikai Michiganban a napokban hoztak ítéletet annak a párnak az ügyében, akik a gyanú szerint 2013-ban több kiskorú gyermeket is megerőszakoltak. Ahogy az a nyomozás során kiderült, a 28 éves Stevie Foehl és társa, a 26 éves Michael Emory az erőszakokról rendszeresen készítettek videófelvételeket is. A páros legfiatalabb áldozata egy egyéves kisbaba volt.

Mint kiderült, Stevie Foehl azután ismerkedett össze Emoryval, hogy a férfi jelentkezett hirdetésére, melyben bébiszittert keresett saját gyermeke mellé. A nő és a férfi kapcsolata hamar elmélyült, és vallomásuk szerint ezután döntöttek úgy, hogy idegen gyermekekre is vállalnak felügyeletet. Kegyetlenkedésükre azután derült fény, hogy az egyik szülő – akinek a gyermekére “vigyáztak” – sérüléseket talált gyermekén.

Az ügyben rendőrségi vizsgálat indult, ezután derült ki, hogy Emory ellen korábban is indult már vizsgálat: akkor egy 14 éves lány tett feljelentést a férfi ellen szexuális zaklatás miatt. A nyomozók végül átkutatták a férfi házát, és a számítógépén rábukkantak azokra a felvételekre, melyet a gyermekmegőrzések során készített a nemi erőszakokról.

Az ügyben eljáró bíró, Dennis Lieber az ítélethozatalkor elmondta, még a sokat látott nyomozóknak is sokkoló volt végignézni a felvételeket. “Szavakba sem tudom önteni azt a szörnyűséget, aminek ezek az emberek a rájuk bízott gyermekeket kitették” – idézte a bírót a The Huffington Post.

Noha az utolsó szó jogán Emory azt mondta, megbánta tettét, és mindent megadna azért, ha visszacsinálhatná, se az esküdteket, se a bírót nem hatotta meg: háromszoros életfogytiglanra ítélték. Társát, a 28 éves Foehlt, aki magát és párját is nagyszerűnek nevezte egy tévés interjúban, a bíróság tényleges életfogytiglanra ítélte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik