Közélet

Pofátlan trükkel verték át a lakáskeresőket Budapesten

Lakáskulcs (lakáskulcs, )
Lakáskulcs (lakáskulcs, )

Néhány napra kivettek egy apartmanként használt lakást, majd jó áron hirdetni kezdték.

Albérletkeresőket vertek át csalók Budapesten. A történetet egy olvasónk osztotta meg, ő szerencsére még időben rájött, hogy valami nem stimmel az ügylettel, ám voltak, akiket a csalóknak sikerült megvezetniük és pénzt kihúzni a zsebükből.

“Belefutottam egy ingatlanszélhámos csapatba, akik ellen azóta már megtörtént a rendőrségi feljelentés. Egészen konkrétan ők egy olyan lakást akartak kiadni nekem, ami egy budapesti, apartmanos cég tulajdona, amit napokra, 1-2 hétre valóban ki lehet venni, de nem hosszú távra, és legfőképpen nem ezektől a csalóktól” – kezdte levelében.

Olvasónk egy ingatlanhirdetésekkel foglalkozó oldalon bukkant rá február közepén egy neki tetsző, Etele úti lakásra. Minden szempontból tökéletesnek tűnt: átlagon felüli, modern, felszerelt, takaros volt, jó helyen, és a háziállat sem jelentett problémát. A lehetséges bérlőt egy kolléganője kísérte el, egy ingatlanos várt rájuk, de ő nem sokat tudott a lakásról, így nem kaptak választ a kérdéseikre sem. “Hirtelen lepergett a szemem előtt az elkövetkezendő X év, amit ott töltünk a párom meg a kutya meg én. Viszont egyre több gyanús tényező tűnt fel” – írja.

Mindenhová logókat aggattak, az ajtóra, de még a törölközőkre is. ” Mindent megmagyaráztunk magunknak: biztos eddig alkalmi szállás volt, de a tulajdonos fix bevételt akar belőle stb..” De – ahogy a többire sem – az ingatlanos ezzel kapcsolatban sem tudott mit mondani, és látszólag kellemetlenül is érezte magát emiatt.

Megnézték a szerződést, amely még tovább erősítette a gyanút, hogy itt valami nincs rendben. A sajtpapíron egyebek mellett az állt, hogy fizessen ki 240 ezer forintot, és majd, napok múlva meglapja a kulcsot is.

Csalódottan ment haza, ám kíváncsi volt, mi állhat a háttérben. Rákeresett arra a cégre, amely logói a lakás töpp pontján is feltűntek. Így jutott el egy apartmanközvetítő céghez, és az oldalukon meg is találta a lakást, amelyet napi 19 ezer forintért lehetett kivenni. Felhívta az érintetteket, először álnéven, hogy érdeklődjön. Gyorsan rájött, hogy őket is átverték. Ekkor elmesélte, mi történt, hogy előző nap nézte meg az ingatlant, és ki is akarta venni azt hosszútávra. A cég munkatársai értesítették a rendőrséget, és kimentek a lakáshoz, hogy zárat cseréljenek.

Kiderült, hogy csalók vették ki három napra a lakást, álnéven, kamuadatokal, és megpróbálták kiadni. “Sajnos az apartmanos cég és én nem voltunk elég gyorsak: csütörtök reggel sikerült átverniük két lányt, Pécsről jöttek fel Budapestre, ők kifizették a pénzt. Nekik is gyanús volt, és később ők is megtalálták az apartmanos céget. Pénteken együtt mentek az ingatlanos hölggyel feljelentést tenni, mert őt is átverték, hisz valóban az első munkanapja volt!” – olvasható a levélben. Arról is ír, hogy egy másik budapesti lakást is sikerült ezzel a módszerrel “kiadniuk”.

Kerestük a rendőrséget. Az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálatától azt a tájékoztatást kaptuk, hogy “Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. kerületi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya csalás vétség elkövetésének gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen. Az ügy pontos körülményeinek feltárása a nyomozás feladata, jelenleg bővebb tájékoztatást nem kívánunk adni az ügyben” – írják. 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik