Közélet

Többször fejbe szúrta volt szeretőjét Tiszafüred utcáján

kés (kés, )
kés (kés, )

A támadó a nő testén összesen tizenegy sebet ejtett. Miután megkéselte, még bele is rúgott.

Beleszeretett az egyik tiszafüredi italmérő pultosába egy férfi, és az sem zavarta, hogy a 25 éves, háromgyermekes nő házasságban él. Udvarolni kezdett neki, vállalta volna, hogy gondoskodik róla és gyerekeiről, ám a fiatal a titkos viszonynál nem akart többet. A kertek alatt jártak a lopott randevúkra, nehogy a férj meglássa őket. Sokat veszekedtek, mert a férfi “rendes kapcsolatot” akart.

“A tanúvallomások szerint másfél évig voltak szeretők, majd február elején az asszony szakított T. Gáborral” – mondta a Zsaru magazinnal Szabó László alezredes, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt főnyomozója. A férfi nehezen viselte az elválást, február 13-án öngyilkossági szándékkal száz altatótablettát vett be. Kórházba szállították, kimosták a gyomrát, és egy napig megfigyelésre bent tartották a karcagi kórház pszichiátriai osztályán.

Az elkeseredett szerető 21-én úgy gondolta, tesz még egy kísérletet a kapcsolat helyreállítására. Este 8-kor megvárta választottját a munkahelye előtt, követte, sírt, rimánkodott neki. A nő – hogy végleg leszerelje – azt mondta neki, már új barátja van a férje mellett.

A férfi bevallotta: iszonyatos dühroham kapta el, elővett egy nyolc centiméteres pengéjű bicskát, és hátulról többször megszúrta a nőt. Négy szúrás a fejet, hét a mellkast és a lapocka környékét érte, egy megsértette a májat, egy pedig a tüdőt. A nő összeesett, a férfi a nyomozás adatai szerint távozóban még bele is rúgott. Hazaérve névtelenül egy szúrt sebtől vérző nőhöz hívta a mentőket. A rohammentő akkor már úton volt, mert korábban egy autós és a megkéselt nő is hívta a 112-t. A fiatal anyát életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba, az azonnali műtét mentette meg az életét. A mentőautóban még el tudta mondani, mi történt, így a késelés után 15 perccel a tiszafüredi rendőrök a lakásában elfogták a támadót. Kezéről már lemosta a vért, a kést pedig útközben eldobta.

Kihallgatásán beismerte a bűncselekmény elkövetését. Azt mondta, elborult az agya, ölni akart: ha a nő nem lehet az övé, ne legyen másé sem. A volt szeretőnek emberölés kísérlete miatt kell felelnie.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik