Közélet

Megint balhéktól tartanak Siófokon

A rendőrség biztosítani fogja a „szükséges és elégséges erőt” – közölte a megyei kapitányság, miután a polgármester erősítést kért.

Lengyel Róbert, a Balaton-parti város polgármestere szerdán az MTI-nek elmondta: a napokban egy húsztagú társaság verekedést provokált egy siófoki szórakozóhelyen, a három bántalmazott ember közül egy olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kórházi ellátásra szorul. A közelmúltban egy másik szórakozóhely tulajdonosa járt nála, aki hasonló gondok miatt bezárta üzletét. A polgármester azt mondta: információi szerint Enyingről jönnek a látogatók, ezért hétvégékre erősítést kér a megyei rendőrkapitánytól.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya megerősítette, hogy a polgármester ilyen kéréssel fordult hozzájuk. A hatóság tájékoztatása szerint az ügy előzménye az volt, hogy két ember összeverekedett egy siófoki szórakozóhelyen, mire a biztonsági szolgálat kivezette őket. Ezután nem sokkal egy nagyobb társaság jelent meg, amelynek tagjai bántalmaztak két biztonsági őrt, majd elmenekültek.

A rendőrség hangsúlyozta: Siófok meg fogja kapni a szükséges és elégséges rendőri erőt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik