Közélet

Életfogytiglant kapott a zárkatársát nyakon szúró férfit

bortonor(3)(960x640).jpg (börtönőr)
bortonor(3)(960x640).jpg (börtönőr)

A szakértők szerint az, hogy a fogvatartott életben maradt, kizárólag a véletlenen múlt.

Életfogytig tartó fegyházbüntetéssel sújtotta a Fővárosi Ítélőtábla szerdán azt a férfit, aki a márianosztrai börtönben nyakon szúrta egy zárkatársát 2012 őszén. A táblabíróság emberölés bűntettének kísérletében találta bűnösnek a vádlottat. A Szegedi Ítélőtáblának az ügyben kirendelés folytán eljáró bírái kimondták, az erőszakos, többszörös visszaesőnek minősülő férfi legkorábban 25 év után bocsátható szabadon.

A jelenleg 25 éves, korábban többször elítélt vádlott a bűncselekmény idején 11 év 7 hónapos büntetését töltötte. 2012. október 6-án egy zárkában volt későbbi áldozatával, valamint kilenc másik fogvatartottal. A támadó délelőtt egy madzaggal egy – a börtönökben gyakorta drogként használt – gyógyszert húzott fel az udvarról. Abból mindkét érintett fogyasztott, majd kártyázni kezdtek. Délután fél 6 körül a két férfi játék közben összeszólalkozott, a vádlott ököllel többször arcon ütötte a zárkatársát, majd elővette az ágyban tartott, nyolc centiméteres pengéjű, a börtönökben rendszeresített – ám megélezett – kést, és azzal nyakon szúrta a másik fogvatartottat.

A vádlottat két cellatársa fogta le, és egyikük elvette tőle a kést. A zajra a fegyőrök bementek hozzájuk, a sérültet először az egészségügyi körletbe, majd kórházba szállították, ahol az orvosok megműtötték. A szakértők szerint az, hogy a férfi életben maradt, kizárólag a véletlenen múlt.

A vádlottat a fegyőrök elkülönítették, de az dühöngeni kezdett, tört-zúzott a zárkában, megbilincselt kezével eltörte a mosdókagylót, majd annak egy darabjával fenyegetőzött.

A férfi az elsőfokú tárgyalás után írásban beismerő vallomást tett, az utolsó szó jogán pedig közölte, megbánta a történteket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik