Közélet

Rendőrautókba szerelt kamerák lesnek ránk jövő héttől

rendőrautó kamera (rendőrautó kamera)
rendőrautó kamera (rendőrautó kamera)

Egyelőre hét város lakói készülhetnek az "extrával felszerelt" járőrkocsikra.

Rendőrautókban elhelyezett kamerák tesztelését kezdi meg a rendőrség a jövő hét elejétől. Egyelőre hét kapitányság érintett: a debreceni, a dunaújvárosi, a fonyódi, a nagykanizsai, a nyíregyházi, a pécsi és a tatabányai.

Az ipari PC-k rögzítik majd a rendőri intézkedést, ezt egy jogszabály lehetővé is teszi. A felvételek célja az egyenruhások által észlelt jogszabálysértések rögzítése, a rendőri intézkedések elleni panaszok elbírálásához szükséges bizonyítási eszközök biztosítása, illetve az intézkedők védelme.

Képfelvétel rögzítés – ez olvasható azokon a járműveken, amelyekbe kamerát szereltek és az egyenruhás is jelzi azt az érintettnek, vagy az intézkedés megkezdése előtt, vagy – bizonyos esetekben – utána.

„A rendőrség azt reméli, hogy az intézkedések ilyen formában történő rögzítése hozzájárul az intézkedő rendőrökkel szemben tanúsított erőszakos magatartások számának visszaszorításához, és pozitív hatást gyakorol az intézkedés alá vontak jogkövető magatartására, az intézkedő rendőrök munkájának szakmai színvonalára” – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság.

 Fotó: police.hu

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik