Közélet

Kisbabával menekült a házból, amit volt férje felgyújtott

benzines kanna (kanna, benzin, )
benzines kanna (kanna, benzin, )

A férfi nem tudta feldolgozni, hogy egykori párja nem akar visszamenni hozzá.

Nagyobb kárt okozó rongálás miatt emeltek vádat egy 50 éves férfi ellen, aki felgyújtotta volt felesége otthonát tavaly márciusban. Az ügyészség börtönbüntetést indítványozott.

A házaspár kapcsolata megromlott, ezért 2013 szeptemberében elváltak, ekkor a feleség az édesapja esztergomi házába költözött. A volt férj nem tudta feldolgozni a válást, békülni akart, emiatt többször felkereste a nőt. Ezek a találkozások általában veszekedésbe torkollottak.

A férfi tavaly, március 23-án, a kora délelőtti órákban az esztergomi Duna-parton ismét vitába keveredett az asszonnyal, ezért dühében eldöntötte, hogy felgyújtja a házat, ahol volt párja lakik. Vett 20 liter benzint, majd a gyúlékony anyaggal teli kannával, ittasan megjelent a háznál. Fatuskóval beverte a konyhaablakot, és bemászott az épületbe. A nő félelmében – 15 hónapos kisfiával együtt – kimenekült a házból, és jól tette: volt férje ugyanis a gáztűzhely flexibilis bekötő csövét egy késsel elvágta majd szétlocsolta a benzint a konyhában és a hálószobában is, majd lángra lobbantotta.

A ház kiégett, egyik helyiségének falai több helyen megrepedtek. A kár több mint másfél millió forint.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik