Közélet

Halálra gázolt osztrák házaspár – a legrosszabbkor előzött a sofőr

halalos-baleset-M7(4)(960x640)(3).jpg (halálos baleset, m7-es, roncsok, )
halalos-baleset-M7(4)(960x640)(3).jpg (halálos baleset, m7-es, roncsok, )

A teherautó vezetője nem látta, hogy őt már valaki előzi, a másik jármű pedig irányíthatatlanná vált, miközben sofőrje próbálta elkerülni az ütközést.

Vádat emelt az ügyészség egy 44 éves férfi ellen egy tavaly áprilisi baleset kapcsán, melyben egy osztrák házaspár vesztette életét. Az áldozatokat egy kocsi sodorta el, de egy másik jármű – egy teherautó – sofőrjét állítják bíróság elé, miután a vád szerint az ő manőverezése vezetett a tragédiához.

A végzetes baleset Zala megyében, a 2343-as számú úton történt. A teherautó Várvölgy felé haladt, amikor a sofőr észrevette, hogy előtte egy nő és egy férfi kerékpározik egymás mellett. Körülbelül 50-60 méterre megközelítette őket és előzésbe kezdett, tette mindezt úgy, hogy járművét már egy másik autó éppen előzte 100 kilométer per órás sebességgel. A kocsi vezetője – hogy ne ütközzenek össze – lehajtott az útról, a padkán, majd a vízelvezető árokban haladt, és bár a teherautót elkerülte, elvesztette uralmát a járműve felett. Ötvenhat métert tett meg az út mellett, majd próbálta visszakormányozni a kocsit az útra, de az keresztbe fordult, visszatért a jobb oldali sávba, majd bal oldalával elütötte a két biciklist. Az autó ezután ismét letért az útról, ezúttal a jobb oldalra. Az árokban állt meg, a tetejére borulva.

A két áldozat lerepült kerékpárjáról. A füves területre zuhantak – az ütközés helyszínétől 30 méterre. Sérüléseik olyan súlyosak voltak, hogy azonnal életüket vesztették.

A teherautó vezetőjének közúti baleset okozásának vétsége miatt kell felelnie – közölte a Zala Megyei Főügyészség csütörtökön.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik