Közélet

Holttest a szegedi focipályánál – sokkoló részletek

szegedi gyilkosság (szegedi gyilkosság)
szegedi gyilkosság (szegedi gyilkosság)

A férfi holtteste meztelen volt, csak a cipője volt rajta. Nadrágja tőle néhány méterre hevert a földön. Megerőszakolhatták.

A rendőrség a legmodernebb eszközök bevetésével igyekszik megtalálni a Szegeden holtan talált, 37 éves budapesti férfi gyilkosát. Ahogy arról beszámoltunk, az áldozatra kedd este bukkantak rá, egy focipálya mellett, meztelenül. Csak a cipője volt rajta. Korábbi sajtóértesülések szerint átvágták a torkát és szíven szúrták. A delmagyar.hu csütörtökön azt írta, a nadrágja néhány méterre volt tőle a fűben. A holttest már két napja ott lehetett. A lap értesülései szerint felmerült, hogy a férfit megerőszakolták. Ám ezt az információt – a nyomozás érdekeire tekintettel – a rendőrség nem erősítette meg.

A test rendkívül véres volt, de a pályánál egy csepp vért sem találtak, így felmerült, hogy máshol történt a gyilkosság.

“Éppen edzése volt a fiúknak, a labdát kirúgták a pályáról. Az egyik játékosunk ment utána, és a jobb oldali szögletzászlótól néhány méterre, a kerítésen túl megtalálta a holttestet. Azonnal szólt az edzőnek, aki értesítette a rendőröket. Hamar a helyszínen voltak. Néhány játékosunkat szerda délelőtt behívták meghallgatásra a rendőrségre, de azonkívül, hogy egyikük megtalálta a holttestet, senki nem tud semmit az ügyről” – mondta ifj. Ottlik Sándor sportköri elnök a lapnak.

A megyei rendőr-főkapitányság szerdán, késő délelőtt arról tájékoztatott, hogy a Bűnügyi Szakértői és Kutatóintézet központi szemlebizottságának közreműködését kérték, akik speciális technikai eszközökkel érkeztek a helyszínre. Emellett a Szegedi Rendészeti Szakközépiskola hallgatói is terepkutatást végeztek, hogy további releváns nyomokat keressenek. Legalább ötven diákot küldtek a sportpályához.

A rendőrség az ügyben emberölés miatt, ismeretlen tettes ellen nyomoz.


Fotó: MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik