Közélet

A Semmelweis Egyetem kézbesítőjét ölték meg Szegeden

szegedi gyilkosság (szegedi gyilkosság)
szegedi gyilkosság (szegedi gyilkosság)

A férfi eltűnéséről szóló felhívás hetekig keringett a Facebookon.

A budapesti Semmelweis Egyetem (SE) Igazságügyi és Biztosítás-orvostani Intézet munkatársának holttestét találták meg  kedden a kiskundorozsmai focipálya mellett – írja a delmagyar.hu. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata sem cáfolni, sem megerősíteni nem akarta az információt. Annyit mondtak, hogy a nyomozás párhuzamosan folyik Szegeden és Budapesten. Az áldozat utolsó napjait térképezik fel: mikor és milyen okból érkezett Szegedre, kikkel találkozott ittléte során, mit csinált utolsó óráiban. A fővárosi rendőrök a férfi utolsó fővárosban töltött óráit próbálják rekonstruálni

Az áldozatot kollégái kitartóan keresték az elmúlt több mint két hétben. “Az intézet minden munkatársa nagyon aggódik miatta, bejelentést tettek az eltűnéséről a rendőrségen is” – olvasható a korábbi felhívásban.

Ám csütörtökön az intézmény holnapján megjelent egy gyászhír. Ebben az áll, hogy munkatársuk, akit kerestek 2006 óta volt a Semmelweis Egyetem Igazságügyi és Biztosítás-orvostani Intézetének munkatársa, kézbesítőként dolgozott. “Munkáját kiemelkedő szorgalommal és példamutató megbízhatósággal végezte, mindent rá lehetett bízni. 2014-ben kiváló dolgozó kitüntetéssel ismerték el tevékenységét. Munkája fontos szerepet töltött be életében, a közösséget az Intézet jelentette számára. Nagyon szerettük, mély megrendüléssel értesültünk halálhíréről” – írják.

Ahogy arról beszámoltunk, az áldozatra kedd este bukkantak rá, egy focipálya mellett, meztelenül. Csak a cipője volt rajta. Korábbi sajtóértesülések szerint átvágták a torkát és szíven szúrták. A delmagyar.hu csütörtök délelőtt arról írt, hogy a nadrágja néhány méterre volt tőle a fűben. A holttest már két napja ott lehetett. A lap értesülései szerint felmerült, hogy a férfit megerőszakolták. Ám ezt az információt – a nyomozás érdekeire tekintettel – a rendőrség nem erősítette meg. A test rendkívül véres volt, de a pályánál egy csepp vért sem találtak, így felmerült, hogy máshol történt a gyilkosság.

A megyei rendőr-főkapitányság szerdán, késő délelőtt arról tájékoztatott, hogy a Bűnügyi Szakértői és Kutatóintézet központi szemlebizottságának közreműködését kérték, akik speciális technikai eszközökkel érkeztek a helyszínre. Emellett a Szegedi Rendészeti Szakközépiskola hallgatói is terepkutatást végeztek, hogy további releváns nyomokat keressenek. Legalább ötven diákot küldtek a sportpályához.

Amennyiben a nyomozás a napokban nem vezet eredményre, az üggyel kapcsolatban további tájékoztatást jövő hét elején ad ki a rendőrség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik