Közélet

Nem emlékszik rá a pécsi fiatal, hogy gyilkolt

pécsi gyilkos (pécsi gyilkos)
pécsi gyilkos (pécsi gyilkos)

Kihallgatásán alkohol- és drogfüggőnek vallotta magát. A tragédia éjjelén sört, bort és pálinkát is ivott.

Nyolc üveg sört, hét deci bort és öt féldeci vodkát ivott saját bevallása szerint az a fiatal, aki megkéselt egy 28 éves exsportolót Pécsen, szombatra virradó éjszaka. “A gyanúsítottnak szüksége volt némi józanodásra” – mondta a Zsaru magazinnak Gulyás József alezredes, a megyei főkapitányság bűnügyi osztályának helyettes vezetője.

Ahogy arról beszámoltunk, a két fiatal szóváltásba keveredett, majd egyikük előhúzott egy kést és megszúrta ellenfelét: mellkason, nagy erővel. 

“Azt állította, a sértett nevét nem tudta, csak érintőlegesen ismerte egy pécsi utcai kosárlabdapályáról, ahol ő is szokott játszani. Néha váltottak pár szót. Amikor szombaton éjjel a Rákóczi úti bár előtt beszélgetők, dohányzók között meglátta ismerősét, odaköszönt a társaságnak. Megkérdezték, hová tart, mondta, hogy kajálni, és továbbment. G. László elmondása szerint ekkor úgy hallotta, hogy ismerőse utánaszólt: A jó büdös k..va öreganyádat! Ettől nagyon ideges lett, visszafordult, hogy számon kérje a férfin, miért mondott ilyet. A társaság addigra már visszatért a bárba, onnan hívta ki a férfit. A bár előtt dulakodtak, G. László homályosan úgy emlékezett, hogy a másik megütötte, ő pedig megszúrta, azt képtelen volt felidézni, hogy mikor vette elő a bicskáját. Vallomása szerint nem vette észre, hogy áldozata meghalt. Hazafelé felhívta volt barátnőjét, elmondta neki, hogy hülyeséget csinált, megszúrt valakit. Nem emlékszik rá, milyen választ kapott, arra viszont igen, hogy eltörte a kést, pengéjét egy csatornanyílásba dobta, nyelét pedig zacskóban egy bokorba rejtette. Nyomozóinknak mindkét helyet megmutatta, a gyilkos eszköz a bűnjelek közé került. Elmondása szerint otthon elszívott egy marihuánás cigarettát, majd SMS-t írt volt barátnőjének, arra kérve, igazoljon neki alibit, aztán lefeküdt aludni. Kollégáim ébresztették” – mondta a lapnak az ezredes. 

A gyanúsított nagyon megbánta és sajnálja, amit tett. Agresszivitásáért a kábítószert, az alkoholt és sanyarú sorsát okolta. Február 17-én szakított vele a barátnője, azóta bánatában ivott. Jelenleg előzetes letartóztatásban van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik