Közélet

Embercsempész bűnszervezet vezetőit fogták el Budapesten

hamis iratok (hamis iratok)
hamis iratok (hamis iratok)

Két palesztin férfi szíriaiaknak segített Magyarországra jutni, majd innen tovább Németországba. A teljes hálózatot sikerült felszámolni.

Embercsempész-hálózat vezetőit kapták el a rendőrök Budapesten. Két, harmincas éveiben járó palesztin férfira került bilincs, akik a gyanú szerint szíriai illegális migránsok útját szervezték: segítettek nekik Magyarországra jutni, Budapestre hozták őket, majd onnan tovább Németországba.

A rendőrség szerint – 2014 szeptembere és 2015. február 14-e között – 15-25 fős csoportokban érkeztek a határsértők, a bűnszervezet több száz embernek segített. A hálózat két vezetőjére február közepén csaptak le az egyenruhások. Egyikük tartózkodási helyén a nyomozók útleveleket, nagy mennyiségű készpénzt, valamint – 20 ezer amerikai dollár értékben – pénzátutalásról szóló számlákat foglaltak le.

A magyar rendőrök együttműködtek a német szövetségi rendőrséggel, akik a magyarországi akcióval egy időben letartóztatták a bűnszervezet németországi tagjait, így a teljes európai hálózatot sikerült felszámolni.

A gyanúsítottakkal szemben a további eljárást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja le. Embercsempészés miatt indult eljárás ellenük – tudtuk meg az Országos Rendőr-főkapitányságtól szerdán.


Fotó: police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik