Közélet

Elütötte a kerékpáros kislányt, majd elhajtott

cserbenhagyásos gázolás (cserbenhagyásos gázolás)
cserbenhagyásos gázolás (cserbenhagyásos gázolás)

A gyerek kigurult az útra, ahol az autók haladnak, az volt a szerencse, hogy nem hajtott arra senki.

Elütött egy kislányt, majd elhajtott a helyszínről egy kisteherautó vezetője Hódmezővásárhelyen. Az eset még január 23-án történt, a gyerek a védett kerékpárúton biciklizett, amikor nekiment a jármű, méghozzá egy olyan kereszteződésben, ahol a kerekezőknek van elsőbbsége.

A térfigyelő kamera felvételei szerint az autó eleje ütközött a biciklivel, a kislány így elvesztette az egyensúlyát, és a lendülettől átgurult a kétsávos úton. Éppen nem jött autó, így nem gázolták el. Az úttest másik oldalán elesett. Mögötte kerékpározó édesanyja rákiáltott a sofőrre, mit csinált, majd a gyerekéhez rohant, aki akkorra már felállt. A kisteherautó vezetője nem szállt ki a járműből, elhajtott.

A kislány zúzódásokat szenvedett a térdén és a fején. Anyja rendőrt hívott, a helyszínelők megállapították, érintőleges gázolás történt, amiből tragédia is lehetett volna, a térfigyelő kamerák igazolták a kislány és az anya elmondását – írja a Zsaru magazin.

A nyomozók kiderítették, hogy a kisteherautót egy 43 éves férfi vezette. A rendőrök a sofőrt múlt héten hallgatták ki gyanúsítottként. Beismerte, érintőlegesen ütközött a kerékpáros gyermekkel. Elmondása szerint nem észlelte, hogy a kislány elesett, később úgy látta, bólogat, azt hitte, azért, mert édesanyja megkérdezte tőle, jól van-e. Úgy értelmezte a helyzetet, hogy nem történt semmi, ezért hajtott tovább. Veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett segítségnyújtás elmulasztása miatt indult ellene eljárás.

 Fotó: police.hu

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik