Közélet

Rendőröket, ügyvédet, orvost és nővéreket fogtak el Kaposváron

bilincs (bilincs, )
bilincs (bilincs, )

Az ügyvéd közlekedési balesetek sértettjeinek személyes adatait szerezte meg pénzért. Képviselni akarta őket.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján indult nyomozás a Központi Nyomozó Főügyészségen, mert egy kaposvári ügyvéd – akinek fő profilja a közúti balesetek sértettjeinek kártérítési ügye volt – úgy növelte ügyfélkörét, hogy az érintettek adatait pénzért megszerezte. A számára értékes információkért rendőröknek, nővéreknek, valamint egy orvosnak is fizetett. Neveket, címeket, telefonszámokat akart megtudni, valamint hogy milyen sérüléseket szenvedtek. “Emberenként” 10 ezer forint járt ezért, de csak abban az esetben, ha később a baleset résztvevői meg is bízták az ügyvédet.

Az ügyészség emberei hétfőn két városban, összesen tizenkét helyszínen tartottak házkutatást. Iratokat és különböző adathordozókat foglaltak le, majd gyanúsítottként hallgatták ki az ügyvédet és tíz társát.

Háromrendbeli folytatólagosan, bűnszövetségben, üzletszerűen megvalósított, hivatali helyzettel visszaélésre irányuló hivatali vesztegetés bűntette, 83 rendbeli bűnszövetségben megvalósított különleges személyes adattal visszaélés vétsége, valamint háromrendbeli folytatólagosan, bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett felbujtóként megvalósított közfeladati helyzettel visszaélés bűntette – mindezzel gyanúsítják a férfit. Eljárás indult továbbá négy rendőr ellen is, akik különböző rendőrkapitányságokon dolgoznak, az érintett kórház egy orvosa és két nővérével, valamint egy civil személlyel szemben, akik – közvetlenül vagy közvetve – pénzért kiadták a különleges személyes adatokat. Ugyancsak gyanúsítottként hallgatták ki a férfi szintén ügyvédként dolgozó feleségét, valamint titkárnőjét, mint bűnsegédeket.

Az ügyészség a kihallgatások után hét gyanúsítottat vett őrizetbe. A bíróság legkésőbb szerdán dönt arról, hogy kezdeményezi-e előzetes letartóztatásukat – tudtuk meg a Központi Nyomozó Főügyészségtől kedden.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik