Közélet

Miért jár másfelé a busz?

Erre a kérdésre vár választ a BKK-tól olvasónk, Zsolt, aki a korábbiaknál nehezebben tudja megközelíteni a munkahelyét. A 125-ös busz ugyanis nem azon a vonalon közlekedik, mint korábban. A BKK-nak írt levelét közöljük.

A 125-ös busz vonalának elterelése végett ragadtam billentyűzetet. Érdeklődni szeretnék, hogy azon kívül, hogy megnehezíti az ORIGO filmstúdióba érkező dolgozók, statiszták, látogatók életét, ennek a döntésnek milyen szakmai vagy egyéb jellegű indokai voltak illetve vannak?

ikarus_260_1_1.jpg

Fotó: BKV

Azt a magyarázatot, hogy a szemétégetőbe, illetőleg a munkásotthonba érkezők/távozók érdekében történt, nem tudom elfogadni. A bussszal ugyanis a régi útvonalon ezek az intézmények plusz 5-10 perc alatt kényelmesen elérhetőek voltak, míg ezzel a tereléssel többeknek, köztük nekem is, 400-500 méter (logikusan oda-vissza már majd egy kilométerről beszélünk) plusz utat kreáltak egy esténként gyéren kivilágított, járda nélküli, veszélyes útszakaszon. Kérem gondolják át a problémát és ennek lehetséges elhárítását.

Frissítés

A fenti bejegyzésre reagálva a BKK az alábbi tájékoztatást küldte:

Az oldalukon 2015. február 23-án Miért jár másfelé a busz? címmel megjelent bejegyzéssel kapcsolatban tájékozatjuk, hogy a 125-ös járat északi vonalvezetésének módosítása tulajdonjogi problémák miatt vált szükségessé, ugyanis a Szántóföld utca – Mélyfúró utca útvonalon található ingatlanok tulajdoni viszonyai tisztázatlanok.

A jogilag problémásan használt útvonal módosítására vonatkozóan 2014 áprilisában társadalmi egyeztetést folytattunk. Az azóta bevezetett javaslattal, miszerint a 125-ös autóbusz Rákospalota, Medimpex felé is egyenesen, a Károlyi Sándor úton haladjon végig, az utazóközönség döntő része egyetértett. A változással kapcsolatban sem a filmstúdió, sem pedig a XV. kerületi Önkormányzat részéről nem érkezett ellenvélemény.

A 125-ös járat új útvonalán kijelölt Hulladékhasznosító Mű és Károlyi Sándor út megállóhelyektől a környéken található munkahelyek, intézmények továbbra is rövid gyaloglással elérhetőek. A kiegyenesített vonalvezetés miatt adódó gyaloglási távolságot a térség beépítettségét is figyelembe véve megfelelőnek tartjuk, továbbá a felhagyott vonalvezetés déli szakaszát, a Szántóföld utca és a Mélyfúró utca csomópontjának környékét a 225-ös autóbusz változatlanul kiszolgálja. A társadalmi egyeztetés lezárta, és az útvonal-módosítást követően a filmstúdiótól kaptunk megkeresést arra vonatkozóan, hogy a 125-ös autóbuszjárat Felsőkert utcai betérésével biztosítsunk kedvezőbb kiszolgálást, ebben a kérdésben még egyeztetéseket folytatunk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik