Közélet

Gyilkosság Pesterzsébeten – ellökte, rátérdelt és megkéselte a nőt

gyilkosság pesterzsébeten (gyilkosság peszerzsébeten)
gyilkosság pesterzsébeten (gyilkosság peszerzsébeten)

A féltékenyenységből támadó volt férj előzetes letartóztatásban várja tárgyalását.

Vádat emelt az ügyészség a tavaly áprilisi, pesterzsébeti késelés kapcsán. Egy 58 éves férfi áll bíróság elé, aki féltékenységből megölte volt feleségét egy élelmiszerbolt előtt.

A vádirat szerint az asszony 2013 őszén költözött el későbbi gyilkosától, ám a férfi nem tudott belenyugodni döntésébe, így ezután is rendszeresen kereste a kapcsolatot vele. Találkozásaik sokszor vitába fulladtak az exférj féltékenysége miatt. A tragédia napján – a kora reggeli órákban – a férfi megjelent az üzletnél, a felesége kint volt, éppen dolgozott. Ismét veszekedni kezdtek, ám a támadó ezúttal földre lökte egykori párját, rátérdelt majd többször megszúrta őt. A történtek után visszaült az autójába és elhajtott, az asszony pedig a helyszínen meghalt. A férfi később gyalog visszament az élelmiszerbolthoz. A szemtanúk felismerték, a rendőrök pedig elfogták.

A késelőnek emberölés miatt kell felelnie, a tárgyalását előzetes letartóztatásban várja. Ha bűnösnek találják, öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatják – közölte a Fővárosi Főügyészség.

Fotó: MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik