Közélet

Szlovák intézetbe zárták a magyar apa gyermekeit

család, erőszak, bántalmazás (család, erőszak, bántalmazás)
család, erőszak, bántalmazás (család, erőszak, bántalmazás)

Hiába helyezték el a gyerekeket az apjuknál, a határ túloldalán jelenleg a szlovák bírósági határozat a mérvadó.

A kicsik kálváriája évekkel ezelőtt kezdődött: anyjuk magával vitte őket, miután elmérgesedett a viszonya férjével. A gyerekeket az Interpol is kereste, sokáig nem bukkantak a nyomukra. “Az egész négy évvel ezelőtt kezdődött. Együtt költöztünk új házba, de Éva ekkor közölte, hogy tűnjek el az életükből. A rendőrségen pedig feljelentést tett családon belüli erőszak és pedofília miatt” – mondta a Blikknek a férfi, hozzátéve: minden ellene felhozott állítás megdőlt.

Éveken át harcolt a bíróságon, ahol végül neki adtak igazat, és úgy döntöttek, magához veheti a gyermekeit. Addigra azonban már késő volt, a nőnek a testvérekkel együtt nyoma veszett. Az asszony ellen körözést adtak ki, nemrégiben Szlovákiában tartóztatta le a rendőrség. Őt börtönbe zárták, majd elengedték, de a két kisgyereket egy krízisközpontba vitték. Hédi és Dani 30 kilométerre van a magyar határtól, az édesapa számára azonban olyan, mintha egy másik kontinensen lennének. A szlovák hatóságok – arra hivatkozva, hogy a gyerekek félnek az apjuktól – nem adják ki a kicsiket a férfinak. “A pszichológus szakértők már korábban megállapították, hogy az anyjuk sugalmazására mondja Hédi és Dani, félnek tőlem. Szlovákiában mindezt nem is vizsgálták” – közölte az apa.

Hiába helyezték el a gyerekeket az apjuknál, a határ túloldalán jelenleg a szlovák bírósági határozat a mérvadó, melyet a testvérpár megtalálásakor hoztak. A férfi és védője fellebbezést nyújtott be, de amíg nincs eredmény, továbbra sem láthatja őket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik