Közélet

Hat évet kapot, mert kirabolt egy lottózót

rabló (rabló)
rabló (rabló)

A támadó - amint belépett a helyiségbe - rátámadt az ott tartózkodó üzletvezetőre: ököllel ütötte és a bevételt követelte.

Hat év börtönbüntetéssel sújtotta a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság első fokon azt a férfit, aki 2013 végén kirabolt egy lottózót az alföldi városban – tájékoztatta a Szegedi Törvényszék szóvivője csütörtökön az MTI-t. Juhászné Prágai Erika közölte, a bíróság rablás bűntettében mondta ki bűnösnek a férfit. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője pedig elsődlegesen felmentés, másodlagosan enyhítés érdekében fellebbezést jelentettek be, így a döntés nem jogerős.

Az ítélet szerint 2013. december 18-án este a vádlott úgy döntött, pénzt szerez az egyik hódmezővásárhelyi lottózóban. Amint belépett a helyiségbe, rátámadt az ott tartózkodó üzletvezetőre, többször ököllel arcon ütötte és a bevételt követelte. A nő megpróbált kijutni az utcára, miközben a rabló a pult mögötti fiókból magához vett több mint 300 ezer forintot, majd elszaladt. Az üzletvezető megsérült, de nem súlyosan.

A jelenleg 23 éves férfit a bűncselekmény után három héttel fogták el a rendőrök.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik