Közélet

Autóst akartak lincselni Borsodban – heten állnak bíróság elé

autós lincselés (autós lincselés)
autós lincselés (autós lincselés)

A kocsi egy kisfiút sodort el. A sofőr próbált segíteni, de rátámadtak. A gyerek horzsolásokkal megúszta.

Egyebek mellett csoportosan elkövetett garázdaság miatt emelt vádat a Miskolci Járási Ügyészség egy hétfős társasággal szemben, miután rátámadtak egy balesetet okozó autósra az utcán  – mondta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-nek. A rendőrség korábbi tájékoztatásában még csak öt ember szerepelt. Akkor azt közölték, egy 22 éves fiút, egy 30, egy 31, egy 40, valamint egy 50 éves felsőzsolcait vettek őrizetbe.

Az autós egy kisgyereket sodort el Felsőzsolcán, még tavaly októberben. Kiszállt, hogy segítsen, de a hozzátartozók – férfiak és nők – rátámadtak. Ütlegelték, illetve a kocsit rugdosták, ablakait betörték, és nem kímélték a bent ülő utasokat se. A fiatal emiatt visszaült az autóba és elhajtott a helyszínről, majd pár száz méter után megállt és értesítette a rendőrséget. 

Az egyik támadó ide is követte őket kerékpárral és itt is meg akarta ütni a sofőrt. Később a feldühödött hozzátartozók megjelentek a házánál és életveszélyesen megfenyegették őt és családját. A kisfiú egyébként horzsolásokkal megúszta a balesetet.

A kisgyermek anyja azzal, hogy gyermekére nem figyelt, súlyos fokban megsértette szülői kötelezettségét és ezzel a gyermek testi épségét közvetlen veszélynek tette ki. Az ügyészség az ügyben azonosított hét vádlottal –  köztük egy kamasszal – szemben garázdaság bűntette, kiskorú veszélyeztetésének bűntette és zaklatás vétsége miatt felfüggesztett börtönbüntetés, illetve közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozta.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik