Közélet

Háztetőkön át menekült a budapesti pókember – fotók

budapesti pókember (budapesti pókember)
budapesti pókember (budapesti pókember)

A tolvaj ugrált, cserepeket húzott félre, létrákon másszon le, kötelekbe, faágakba, ereszcsatornákba csimpaszkodott, akárcsak egy cirkuszi artista.

Akrobatikus ügyességgel igyekezett meglépni a rendőrök el egy budapesti körözött. A 26 éves tolvaj 2010 óta bujkált a hatóságok elől: 2009-ben egy év szabadságvesztésre ítélték lopás vétsége, 2011-ben 20 napra kábítószer-birtoklás vétsége és 30 napra garázdaság vétsége miatt, majd 2012-ben öt év hat hónap fegyházbüntetést kapott csoportos rablás bűntette miatt. Egyik büntetésének letöltésére sem vonult be a börtönbe, ezért keresték – írja a Zsaru magazin.

A rendőrségre február 10-én érkezett bejelentés, hogy a fiatalember egy II. kerületi házban bujkálhat. Kiderült, hogy egy tetőtéri lakásban húzta meg magát. Másnap este a nyomozók megjelentek a társasháznál, velük volt további negyven rendőr hét kutyával. Teljesen körbevették az épületet.

Fotó: André Ildikó

“Minden lehetséges szökési irányt blokkoltunk. Egy nyomozóval kopogtattam be a körözött férfihoz. Ahogy vártuk, azonnal kiment az erkélyre, menekülőre fogta. Amikor felszaladt a csúszós, jeges háztetőre, még aggódtunk is, hogy le fog esni. Aztán láttuk, biztosra ment, előre eltervezett módon, előre kiépített útvonalon menekült” – elemezte az akciót a parancsnok, Wieszt Ferenc alezredes, az osztály vezetője a lapnak.

A fürge tolvaj azonban nem adta fel:  háztetőről háztetőre ugrált, cserepeket húzott félre, hogy odakészített létrákon másszon le, kötelekbe, faágakba, ereszcsatornákba csimpaszkodott, akárcsak egy cirkuszi artista. Többször ki akart ugrani az utcára, hogy elfusson, aztán mégis továbbmászott, mert látta, hogy lent nincs esélye. Tíz percen keresztül rohangált fel-alá emeletnyi magasságokban, mire rájött, a rendőrök “készültek belőle”, minden lehetséges helyet zártak, ahol megléphetett volna. Mielőtt feladta, még kicsit lógott egyet egy fán az egyenruhások zseblámpáinak fényében, majd közölte, fogják vissza a kutyákat, leugrik, megadja magát.


Fotó: André Ildikó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik