Közélet

Harminchét évet kapott összesen a szolnoki rabló család

bortonor(3)(960x640).jpg (börtönőr)
bortonor(3)(960x640).jpg (börtönőr)

A támadók hiába használtak álneveket, kocsijuk rendszáma lebuktatta őket.

Szülinapi buliban találta ki egy éve egy szolnoki család, hogy Szentesre mennek rabolni. Kedden – nem jogerősen – összesen 37 év börtönre ítélte őket a bíróság – írja a delmagyar.hu.

Az eset tavaly márciusban történt, hárman támadtak egy férfira a Deák utcában, saját otthonában. Megkötözték, és pénzt, fegyvert, kábítószert valamint ékszert kerestek nála. Ilyesmit nem találtak, többórás kutakodás után némi készpénzzel és különböző értéktárgyakkal távoztak, összesen 1,6 millió forint értékben. Kiszemeltjük ki tudott szabadulni, látta az autó rendszámát, amelyben a két segítő várakozott, majd hívta a rendőrséget.

A társaság tagjai – három testvér, egy unokatestvér és utóbbi barátnője –  kivétellel alkoholt és kábítószert fogyasztottak aznap. Egyikük korábbi ügyek kapcsán ismerte a szentesi férfit. Az ötödrendű vádlottat – az egyik nőt – kérték meg, hogy fuvarozza át őket hozzá. A másik nő feladata volt, hogy valamilyen indokkal becsengessen a lakóhoz. Kiderült, hogy a férfi otthon van, ám ennek ellenére úgy döntöttek, ha már eljöttek, „megcsinálják az üzletet”. A két nő az autóban várt, a többiek pedig bementek. Direkt más néven szólították egymást, mert egy másik bűnözői csoportra akarták terelni a gyanút.

Az egyik – büntetlen előéletű – nő 2 év 10 hónap börtönt kapott, a másik 7 év hat hónapot. A többiek 7 és fél, 11, valamint 8 és fél évet tölthetnek majd rács mögött, mint visszaesők. Az ítélet nem jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik