Közélet

Gangról ledobott baba – “Ezért meg fogsz rohadni”

gangrol-ledobott-baba-anyja(960x640).jpg (gangról ledobott baba anyja)
gangrol-ledobott-baba-anyja(960x640).jpg (gangról ledobott baba anyja)

„Babucim, akkor mi már nem élünk együtt?” – ezt kérdezte a férfi közvetlenül a tragédia előtt.

Nyilvánosság elé állt a gangról ledobott kisfiú édesanyja. A nő azt mondja, azért vállalta, hogy beszél a TV2 Tények című műsorában a tragédiáról, hogy mindez mással ne történhessen meg. Hibáztatja magát, mert azt hitte, gyermeke apja képes lesz megváltozni. Az meg sem fordult a fejében, hogy bánthatja a picit. Azt viszont nem érti, miért nem vették észre, hogy a férfi beteg, és miért nem zárták be.

A férfi fegyveres rablás és súlyos testi sértés miatt volt büntetve, de a nőt sokáig nem bántotta. Akkor kezdődtek a bajok, amikor a pici megszületett, mert úgy érezte, ő háttérbe szorul. Ekkor bántalmazni kezdte élettársát. A nő két hónapig tűrte ezt, majd úgy döntött, elhagyja a férfit, akinek addigra állandó dühkitörései voltak. Decemberben megjelent nála és azzal fenyegetőzött, hogy elviszi a kisfiút. Akkor hívott először rendőrt. Elvitték, és elmeorvos is vizsgálta. Szerinte már tévképzetei voltak. Elmondása szerint a kiadott szakvéleményben az állt, hogy alkalmazkodási zavara, valamint nem meghatározható személyiségzavara van. Felfüggesztett börtönnel és terápiával úszta meg a zaklatást.

„Babucim, akkor mi már nem élünk együtt?” – ezt kérdezte a férfi közvetlenül a tragédia előtt. A nő nemmel felelt, ezután végzett a gyermekkel és saját magával is. Felfoghatatlan számára, hogy az egyik pillanatban még altatta gyermekét, a másikban pedig már megtörtént a baj. Bár két méterre állt tőlük, először fel sem fogta, mi történt. Kis híján utánuk vetette magát, de nem azért, mert meg akart halni, csak minél előbb oda akart érni kisfiához. Végül lerohant a lépcsőn, és azonnal látta, hogy gyermeke már nem él.

A férfihoz is odalépett. „Közel hajoltam hozzá és azt mondtam neki, hogy ezért meg fogsz rohadni.” A nő ügyvédet fogadott, keresik a felelősöket.

!!!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik