Közélet

Autóba lökte és megkötözte volt párját egy elvakult szerelmes Izsákon

A férfi először gumikalapáccsal, majd bottal és konyhakéssel fenyegette a nőt.

Belökte az autójába, bezárta, megkötözte és életveszélyesen megfenyegette volt élettársát egy 36 éves férfi Izsákon. Az eset múlt héten történt, a rendelkezésre álló adatok szerint a 27 éves nő egy üzlet előtt veszett össze egykori párjával, aki mellette parkolt. El akart menni, de támadója belökte kocsija jobb első ülésére. Ezután beszállt ő is, bezárta az ajtókat, a fiatal nő kezeit és lábait szigetelőszalagal kötözte össze, és beragasztotta a száját is, végül elhajtott. Mindvégig egy gumikalapácsot szorongatott a kezében, azzal fenyegette élettársát.

Szabadszállásra hajtottak, a férfi otthonába. Ott kioldozta, majd egy székre ültette. Egy körülbelül egyméteres bot volt nála, illetve kitett a konyhapultra egy kést is. Az esti órákban közölte vele, hogy hazaviszi, de a nő egy másik szabadszállási házhoz menekült.

A férfi azzal is gyanúsítják hogy két nappal korábban, este 11-kor símaszkban és kesztyűben jelent meg annál a háznál, ahol párja volt, ahová a tulajdonos engedélye nélkül próbált bejutni az épületbe. Csak órákkal később ment el, többszöri felszólítás után – közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság kedden.

A nyomozás adatai szerint a férfi az elmúlt egy évben többször kényszerítette erőszakkal a nőt arra, hogy beüljön az autójába. Volt olyan eset is, amikor nem csak fenyegette, hanem bántalmazta is a volt élettársát, könnyű sérüléseket okozva neki.  Mivel a férfit nem találták elfogatóparancsot adtak ki ellene.

A rendőrök hétfőn kapták el szabadszálláson. Személyi szabadság megsértése, zaklatás, magánlaksértés és könnyű testi sértés – mindezzel gyanúsítják. A nyomozók kezdeményezik a férfi előzetes letartóztatását.

elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – őrizetbe vétele mellett – gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozók kezdeményezték a terhelt előzetes letartóztatásának indítványozását.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik