Közélet

Új rendőrautók lepik el Budapestet

Korszerűen felszerelt Mercedeseket, Audikat, Skoda Octaviákat, Seat Toledókat és Suzukikat kapnak az egyenruhások.

Összesen 204 új kocsit vehetett át, illetve vesz át a közeljövőben a Budapesti Rendőr-főkapitányság. A szolgálatba álló autókat a kerületi rendőrkapitányságok, a bűnügyi szervek, a közlekedésrendészet és a közrendvédelmi egységek használják majd.

Bucsek Gábor dandártábornok, budapesti rendőrfőkapitány 52 új jármű hétfői átadásán a BRFK Közrendvédelmi Főosztályának Mosonyi utcai objektumában azt mondta, minden fővárosi természetes igénye, hogy biztonságban éljen és nyugalomban tölthesse napjait, a lakosság alapvető elvárása a közrend, a közbiztonság, valamint a bűnügyi munka hatékonyságának növelése, és az, hogy a rendőrség intézkedése nyomán erősödjön a szubjektív biztonságérzet. Szerinte a bejelentésekre történő szakszerű, gyors reagálás az első lépcső, amelynek során a rendőrség megmérettetik. Ezért 2014 utolsó negyedévétől a kiemelten kezelendő bűncselekmények helyszínein, ahol azonnali intézkedés bevezetése szükséges, illetve ahol a sértett közvetlen kapcsolatba kerül az elkövetővel, egy órán belül meg kell kezdeni a helyszíni intézkedést. Ebben is segítenek a most átadott és a közeljövőben átadandó új járművek.

A budapesti főkapitány elmondta: korszerűen felszerelt Mercedesekről, Audikról, Skoda Octaviákról, Seat Toledókról és Suzukikról van szó. A járműveket az Európai Unió Külső Határok Alap támogatásával és a rendőrség finanszírozásával szerezték be.

Ajánlott videó