Közélet

Eloltották a Szabolcs megyében égő hűtőházat

tűzoltók (tr)
tűzoltók (tr)

Egy gázátfejtő közelében gyulladt ki egy veszélyes gázokkal teli hűtőház. Négy városból érkeztek a tűzoltók. Riasztották a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot és a műveleti labort is.

Kigyulladt és teljes terjedelmében ég egy használaton kívüli hűtőház a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Mátyuson – közölte a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője vasárnap reggel az MTI-vel. Dóka Imre elmondta, a mintegy 650 négyzetméter alapterületű, szendvicspaneles épülethez vásárosnaményi, mátészalkai, baktalórántházi és kisvárdai tűzoltók is kivonultak. Riasztották a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot és a műveleti labort is.

Az épület hűtőköreiben lévő hatvan kilogramm hűtőgáz miatt a tűzoltók légzőkészülékekben kezdték meg az oltást – ismertette a részleteket a szóvivő. A hűtőház közelében nagyfeszültségű elektromos vezeték és gázátfejtő is van.

A tűzben senki sem sérült meg.

Frissítés (12:00)

Eloltották a mátyusi hűtőházban keletkezett tüzet vasárnap délelőtt – közölte honlapján a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A tájékoztatás szerint az ukrán határhoz közeli településen, a Rákóczi Ferenc úton lévő, használatok kívüli 650 négyzetméteres hűtőházban az utómunkálatokat végzik a tűzoltóegységek, munkájukat munkagép is segíti.

A tűzben az épületben tárolt göngyölegek és faládák semmisültek meg, valamint a tetőszerkezet harmada beomlott. A hűtőrendszerben lévő ötven-hatvan kilogrammnyi hűtőgáz teljes mennyiségben megsemmisült – olvasható a katasztrófavédelem oldalán.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik