Közélet

Kegyetlen módon ölte meg lakótársát a tatabányai férfi

tatabanyai-gyilkossag(960x640).jpg (tatabányai gyilkosság, )
tatabanyai-gyilkossag(960x640).jpg (tatabányai gyilkosság, )

A gyilkos teljes erőből ütötte áldozata fejét, majd egy tőrrel többször mellkason, szíven és hason szúrta, végül elvágta a torkát.

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt állhat bíróság elé hamarosan egy 38 éves férfi, aki 2013 decemberében megölte lakótársát. A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség csütörtöki tájékoztatása szerint a vádlott előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást.

A férfi 2012-ben költözött egy tatabányai lakásba. Későbbi áldozata akkor már ott élt, úgynevezett “szívességi lakáshasználóként”. 2013 tavaszától váltak rendszeressé köztük a veszekedések, legfőképpen azért, mert utóbbi férfi ivott. Amikor pár hónappal később elvesztette a munkáját, még gyakrabban volt részeg és még nyugtatót is szedett.

Az ügyészség most részleteket közölt a kegyetlen gyilkosságról, amely 2013. december 15-én történt. Ezúttal a gyilkos érkezett részegen haza. Rögtön lakótársa szobájába ment, és rátámadt:  többször teljes erőből, ököllel megütötte a fején, majd egy tőrrel többször mellkason, szíven és hason szúrta, végül elvágta a torkát.

A rendőrség korábban arról tájékoztatott, hogy a férfi a holttestet a lakóház mögötti bokros területen rejtette el. A maradványokat  nyomkövető kutya segítségével találták meg tavaly februárban. A helyszínen készült felvételt akkor közzétették:

Az ügyészség úgy fogalmazott, hogy a gyilkosság “véghezvitele embertelenséggel, brutálisan” történt.

Olvasói sztorik