Közélet

Harminchárommal repesztett az elszabadult szegedi villamos

A Közlekedésbiztonsági szervezet szerint a baleset a járművezető hibájából történt. 

Vádemelést javasol a rendőrség annak a villamosnak a vezetője ellen, akinek a járműve tavaly augusztus 26-án szabadult el Szegeden. A Tatra majdnem elcsapott egy kerékpárost, és 960 métert tett meg vezető nélkül – írja a delmagyar.hu.

A Közlekedésbiztonsági szervezet jelentése szerint a villamosvezető, miután kiállt a kocsiszínből, megállt váltót állítani. Miközben azt átállította, a villamos ajtaja becsukódott, és elindult. A Tatra keresztülszáguldott az SZKT telepen, majd kitört a Pulz utcára. Eközben a felsővezeték-szerelők telefonon szóltak a diszpécsernek, hogy áramtalanítsa a telepet, de már későn, a szerelvény felgyorsult, a Pulz utcánál letörte az áramszedőt és a Károlyi-kollégiumig gurult. A “fekete dobozból” megállapították, a villamos 300 méteren gyorsult fel 33,4 kilométer/órás sebességre. A jegyzőkönyv szerint a villamos elüthette volna a 36 éves vezetőjét, a Vásárhelyi Pál utcánál egy kék furgonost veszélyeztetett. A KBSZ próbái igazolták, hogy a villamos vezető nélkül is tudott közlekedni.

A KBSZ megállapította: a baleset a vezető hibája. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vasúti közlekedési gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt javasol vádemelést

Ajánlott videó

Olvasói sztorik