Közélet

Baltanyéllel verték, lekötözték áldozatukat

betörő (betörő, ajtó)
betörő (betörő, ajtó)

A férfi ki tudta szabadítani a lábait, és segítséget kért. A támadók 1 millió 700 ezer forintját vitték el.

Vádat emelt az ügyészség három ember ellen egy tavaly februári, bajai rablás kapcsán. Egyiküket, az ötletgazdát, – aki kitalálta, hogy szerezzék meg barátnője testvérének a pénzét – azonban csak lopással gyanúsítják.

Utóbbi vádlott tavaly, február elején tudta meg, hogy “sógora” hozzájutott 2 millió 200 ezer forinthoz. Eldöntötte, hogy megszerzi a pénzt, méghozzá két ismerőse segítségével. Rávette őket, hogy surranjanak vagy törjenek be a házba, és lopják el azt. Azt is megmutatta társainak, hol lakik a 35 éves férfi.

A lopásból azonban rablás lett: a két támadó február 23-án, a késő esti órákban jelent meg a házban, maszkban, kesztyűben. Bemásztak a kerítésen át az udvarra, majd negyed órát át figyeltek, végül a náluk lévő szerszámokkal betörték a terasz üvegajtaját és a baltanyéllel ütötték az ott lakó férfi fejét. Áldozatuk a földre esett, ekkor egyikük lefogta, hátrafeszítette a karjait, majd gyorskötözővel összekötözte a végtagjait. A lakó megijedt, és kérdés nélkül elárulta, hol tartja a pénzét.  A támadók összesen 1 millió 700 ezer forintot zsákmányoltak.

Miután megszerezték a bankókat, a férfi száját leragasztották, mobilját pedig elrakták, hogy még véletlenül se tudjon segítséget kérni, majd eltűntek. Ám a férfinak valahogy mégis sikerült kiszabadítania a lábait, így tudott segítséget kérni a ház hátsó részében lakó nagyapjától.

A két rabló és a felbujtó a pénzt egymás között elosztották. A férfi a bántalmazás miatt a karjain, a lábain és az arcán könnyű, míg a fején súlyos sérüléseket szenvedett. Az okozott kár nem térült meg.

A két rabló előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást, míg harmadik társuk szabadlábon védekezik. A rablókat a járási ügyészség rablás bűntettén kívül magánlaksértés, személyi szabadság megsértésével és súlyos testi sértés bűntetteivel is vádolja. Harmadik társuknak lopás bűntette miatt kell felelnie, ugyanis ő “csak” lopásra próbálta rábírni társait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik