Közélet

Részegen, fékezés nélkül ütött el három embert a debreceni autós

Részegen, fékezés nélkül ütött el három embert a debreceni autós

Hamarosan bíróság elé áll az a férfi, aki tavaly szeptemberben három gyalogost sodort el Debrecenben, miközben ittasan vezetett. Egy ember később meghalt, a többiek megsérültek, a sofőr pedig még csak meg sem állt.

A baleset szeptember 16-án történt, az esti órákban. A gázoló a másodrendű vádlott kocsiját vezette. A tulajdonos annak ellenére hagyta az elsőrendű vádlottnak, hogy volán mögé üljön, hogy tudta: ivott. A részeg sofőr először egy vele egy irányba haladó férfit ütött el a felezővonalnál, aztán magával sodort egy tőle bal oldalra, ugyancsak gyalogosan közlekedő nőt és egy kerékpárját toló másik férfit.

Egy ember a kórházban meghalt, a másik kettő pedig könnyebben megsérült. Az ügyészség közlése szerint a férfi súlyosan ittas állapotban volt. A történtek után meg sem állt, utasával együtt hazamentek. Vitatkoztak, hogy elmenjenek-e a rendőrségre, mert valakit “vagy elütöttek, vagy sem”. Végül úgy döntöttek, nem értesítik a hatóságot, inkább mindketten lefeküdtek aludni.

Az autós ellen halált okozó, ittas állapotban elkövetett közúti járművezetés bűntette és segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntette, míg a másodrendű vádlottal szemben halált okozó járművezetésének tiltott átengedése bűntette, valamint segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt emeltek vádat. Mindkettejük esetében végrehajtandó börtönbüntetést indítványoztak, illetve, hogy a sofőrt tiltsák el a vezetéstől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik