Közélet

Levágott ló- és marhafejek a Bács-Kiskun megyei horrotelepen – videó

illegalis-borfeldolgozo(960x640).jpg (Array)
illegalis-borfeldolgozo(960x640).jpg (Array)

Csaknem negyven tonna állati maradvány került elő az illegális bőrfeldolgozó üzemben.

Egy Bács-Kiskun megyei, állati bőröket feldolgozó és tároló üzemben jártak a NÉBIH emberei a múlt héten. A telep két épületében több mint kétszáz raklapon sorakoztak a lesózott birkabőrök, a szabadban fóliával letakarva álltak a lenyúzott szarvasmarha- és lóbőrök. Az ellenőrök az udvaron szemgolyó nélküli lófejeket és hatalmas zsákokban ipari sót találtak. Az épületben román fülszámos birkafejek, belsőségek hevertek a padozaton.

Az engedély nélkül működő telepen csaknem 40 tonna állati mellékterméket kellett megsemmisíttetni. Az eljárás folyamatban van, az ügyben milliós nagyságrendű bírság várható.

2015-ben a NÉBIH több melléktermék-feldolgozó üzemet is ellenőrzött. Egy hónap alatt – három ügyben – csaknem 70 tonna illegális terméket foglaltak le. Az ágazatban további fokozott ellenőrzés várható.

A NÉBIH videót tett közze, melyet a telepen rögzítettek. Csak erős idegzetűeknek:

Legutóbb múlt csütörtökön számoltak be hasonló ellenőrzésről. Akkor egy baranyai üzemben jártak. Az egyébként engedéllyel működő, állati melléktermék-feldolgozó telepen sertéscsontok, levágott fejek, béldarabok és a tetemekből fogyasztó állatok látványa fogadta az ellenőröket.

Olvasói sztorik