Közélet

Tanyára csalta egy nőt, hogy megerőszakolhassa

Az idős ember még lőtt is, de a nőnek sikerült elmenekülnie. Nem csak a támadó ellen indult eljárás.

Vádemelést javasol a rendőrség egy 64 férfi ellen, aki tavaly októberben próbált megerőszakolni egy nőt Dabason. A támadó a délelőtti órákban, kitalált indokkal csalta tanyájára ismerősét, ám ott egyértelműen a tudomására hozta, hogy mit akar tőle. Áldozata elutasította, válaszul a férfi előhúzott egy fegyvert és azzal fenyegette meg, hogy lábon lövi, ha nem engedelmeskedik. A nő megpróbált elmenekülni, ám támadója útját állta, így dulakodni kezdtek. Végül sikerült kijutnia az udvarra, az idős ember ekkor leadott egy lövést felé, de nem találta el. A nő az erdőbe menekült és elbújt, majd értesítette a rendőrséget.

A férfit otthonából állították elő a rendőrök nem sokkal később. Kihallgatásán elismerte a bűncselekmény elkövetését.  A nyomozók házkutatást tartottak a gyanúsítottnál, két fegyvert találták meg, amelyeket lefoglaltak.

Az igazságügyi szakértő időközben kiderítette, egyik fegyver sem volt hamisítvány, és a férfinak nem volt engedélye a tartásukra. Fény derült arra is, hogy azt a fegyvert, amellyel a nőt fenyegette, egy 56 éves ismerősétől kapta. Így őt is gyanúsítottként hallgatták ki.

Az ügy iratai már az illetékes ügyészségen vannak – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!