Közélet

Keresik a vandált

rongáló a 9-esen (rongáló a 9-esen)
rongáló a 9-esen (rongáló a 9-esen)

A fővárosi 9-es buszt megrongálta, beleborított egy utcai szemetest és fenyegette a sofőrt. Fotó is van róla. 

Garázdát keresnek a budapesti rendőrök. A férfi még tavaly, szeptember 21-én, este 9 óra körül kötött bele a 9-es busz sofőrjébe, a Liget térnél. Szidta őt és azzal fenyegette, hogy megöli. A haragját végül a járművön töltötte ki: rugdosta a vezetőfülke ajtaját, majd a Harminckettesek terére érve kiállt a busz elé és kihajtotta az ablaktörlő lapátot. Ezután lerúgta a helyükről a téren található kukákat és a tartalmukat az utastérbe szórta, majd eltűnt.

A rendőrség garázdaság vétsége miatt nyomoz, ám a rongálót még keresik. A busz kamerája rögzítette a férfit, akiről a Budapesti Rendőr-főkapitányság most képet tett közzé.


Fotó: police.hu

A bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható férfiról az autóbusz biztonsági kamerája felvételt készített.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság X. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a képen látható személyt felismeri, jelenlegi tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a Budapesti Rendőr-főkapitányság X. kerületi Rendőrkapitányságot a 06-1-2637200 telefonszámon, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható „Telefontanú” 06-80-555-111 zöld számán (h-cs: 8-16 óráig, p: 8-13 óráig), a 107, vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik