Közélet

Új tűzoltóautók állnak csatasorba

Nemcsak járművekkel, hanem nyolcvankét tiszthelyettessel is bűvül az állomány.

A katasztrófavédelem új képzési rendszerének elvégzése után az elmúlt két évben immár 800 tiszthelyettes kezdte meg a szolgálatát – közölte Bakondi György főigazgató pénteken azon a budapesti ünnepségen, amelyen 82 frissen végzett tűzoltó-tiszthelyettes tette le az esküt. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) vezetője hangsúlyozta, hogy az idei év jelentős változásokat hoz, hiszen életbe lép a katasztrófavédelem munkatársait is érintő életpályamodell.

Ez jelentős bérfejlesztést, valamint lakástámogatást és biztosítást is jelent az állomány számára – tette hozzá az altábornagy.

Az eskütétel után a frissen végzett tűzoltó-tiszthelyettesek képviselői megkoszorúzták az OKF központi épületének falán elhelyezett emléktáblát, amely a katasztrófavédelem, illetve annak elődszervezetei hősi halottjainak állít emléket.

Az ünnepségen hét új, részben hazai gyártású Heros Aquadux-X 3000 típusú tűzoltóautót is átadtak. A Renault alvázakra a Belügyminisztérium által működtetett BM Heros Zrt. készítette a felépítményt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik