Közélet

Milliós sikkasztás egy nógrádi polgármesteri hivatalban

A házi pénztáros hétmilliót vágott zsebre. A pénzből saját kiadását fedezte. Az ügyészség rács mögött látná.

Jelentős értékre, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntette és folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználásának vétsége – ezzel vádolnak egy nőt, aki egy Nógrád megyei község polgármesteri hivatalának dolgozójaként csaknem hétmillió forintot sikkasztott el. 

A megyei főügyészség pénteki közlése szerint a 48 éves asszony 15 évig dolgozott házi pénztárosi munkaközben, évekig kifogástalanul végezte a munkáját. 2008-ban döntött úgy, hogy kölcsönvesz az általa kezelt pénzből, hogy fedezze saját kiadásait. Ezt úgy tudta megtenni, hogy megbízhatósága miatt nem ellenőrizték. Egyáltalán nem vett ki szabadságot, így nem kellett átadnia a feladatait – pontosabban a pénztárat – még egy rövid időre sem.

A rábízott pénzt folyanatosan dézsmálta, különböző összegeket vett fel, először csak kölcsön, később azonban már nem tette vissza. Végül 2013 júliusában ellenőrzést tartottak a hivatalban, ekkor derült ki, hogy 7 millió 10 ezer 155 forintot helyett még 66 ezer forint sincs a pénztárban.

Az ügyészség végrehajtandó szabadságvesztést indítványozott, valamint hogy az egykori házi pénztáros térítse meg a kárt.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik