Közélet

Kegyetlen gyilkosság Regenyén – megdöbbentő ítélet született

Egy nőt öltek meg, holttestét pedig a ciszternába dobták - kétszer is. Az egyik vádlottat felmentették az emberölés vádja alól.

Felmentette a bíróság emberölés és kifosztás vádja alól a brutális regenyei gyilkosság másodrendű vádlottját, méghozzá bizonyítottság hiányában. Bűnösnek találták ugyanakkor bűnpártolásban, amiért két és fél évet kapott jogerősen. Első fokon ennél lényegesen súlyosabb büntetést szabtak ki rá: tizenkét évet, méghozzá fegyházban.

A vádirat szerint a vádlottak a Regenye melletti szőlőhegyen éltek, egy présházban. Velük lakott későbbi áldozatuk is. Mindannyian szociális segélyből éltek, amikor volt pénzük, gyakran néztek a pohár fenekére. 2012. június 4-én segélyosztás volt, így estig a faluban maradtak és ittak. Este 9 körül indultak haza együtt. A présházba mentek, az asszony és az elsőrendű vádlott még ott is ledöntött pár pohárral. Összevesztek, és a vita annyira elfajult, hogy a férfi testszerte ütni, rugdosni kezdte az asszonyt, majd egy feszítővassal támadt rá. Párja – a másodrendű vádlott – ugyan látta mindezt, de nem tett semmit.

Miután az asszony a földre rogyott és nem mozdult, mindkét vádlott hozzálépett, átkutatták a ruháit és elvették telefonját, ezüstgyűrűjét. Hogy pénz volt-e nála, nem tudni. A nő életjelet nem adott, ezért feltételezték, hogy meghalt. A testet közösen egy szőnyegbe göngyölték, kivitték a ház elé majd a férfi a ház melletti víztározóba dobta. Másnap reggel úgy döntöttek, hogy a testet máshol kell elrejteni, ezért az elsőrendű vádlott kiemelte a ciszternából, és biciklin elvitte egy romos épülethez, ahol egy másik víztározóba dobta, ahol augusztus 20-án találtak csak rá.

A férfi esetében helybenhagyták az első fokú ítéletet, vagyis  bűnösnek találta különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében mint tettest, és kifosztás bűntettében, mint társtettest, ezért őt – mint többszörös visszaesőt – életfogytig tartó szabadságvesztéssel sújtották – tudtuk meg a Pécsi tíélőtábla sajtóosztályától.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik